Programa Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ürgüp Belediye Başkanın Mehmet Aktürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerinin yanı sıra İlçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan Ürgüp Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hasan Duran, Ürgüp Halk Eğitim Merkezi olarak Hayat Boyu Eğitim konusunda en önemli destekçileri olan Ürgüp Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, kamu kurum ve kuruluşları, okullarımız, camiler, gençlik merkezi, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile birlikte vatandaşların Hayat Boyu Öğrenme kavramını ve bu bağlamda kendilerine sunulan fırsatlardan haberdar olmaları önemli rol ile mensubu olmaktan büyük onur duyduklarını belirterek kültürün "Beşikten Mezara Kadar İlim" düsturunun adeta günümüzdeki bir tezahürü olduğunu söyledi.

Kaymakam Mehmet Maraşlı da konuşmasında Halk Eğitimi Merkezlerinin üstlenmiş olduğu vazifenin önemine vurgu yaparak özellikle kadınların Halk Eğitimi Merkezlerine ilgi göstermeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Konuşmalarının ardından kursların devam ettiği camilerden birisi olan Arpacızade Camii imamı hafız Mehmet Ali Toy Kur'an-ı Kerim okudu. Programın devamında Halk Eğitimi Merkezinde açılmış olan kursların tanıtım gösterisi izlendi.

‘Hayat Boyu Öğrenen Mahalle’ uygulaması kapsamında ilçe okullarında öğrenim gören ortaokul öğrencilerine yönelik açılan kurslara katılan kursiyerlerin halk oyunları gösterisinin ardından kurum usta öğreticilerinden Erdinç Yeler'in bağlama kursuna katılan kursiyerlerle icra ettiği müzik dinletisine yer verildi. 

Programın son bölümünde ise Halk Eğitimi Merkezinde eğitim gören kursiyerlerin kurs süresince gerçekleştirmiş oldukları çalışmaları içeren serginin açılışı yapıldı.