Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerini yürüten Referans Ortak Sağlık Güvenlik Birimi tarafından binaların yangından korunması hakkında yönetmelik gereği oluşturulan Söndürme,

Kurtarma, Koruma ve İlk yardım ekipleri ile idari personele yönelik Acil Yardım ve Yangın ekiplerinin görevleri, temel yangın eğitimi, araç yangınları ve akaryakıt yangınlarına karşı Nevşehir İtfaiye Müdürlüğü?nün katkılarıyla müdahale ve söndürme tatbikatı gerçekleştirildi.

Nevşehir İl özel İdaresi eğitim salonu ve tatbikat sahasında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Akgüller?in de katılımları ile İl Özel İdaresi Birim Müdürleri, sivil savunma amiri, işçi ve memur personel ile ilçe özel idare müdürlerinden oluşan 300 kişilik guruba yönelik verilen teorik eğitimin akabinde uygulamalı söndürme ve müdahale tatbikatı yapıldı.

Ayrıca sezon açılışı nedeniyle bir konuşma yapan İl Özel İdare Genel Sekreteri Uğur Akgüller özverili çalışmalarından dolayı tüm personele teşekkürlerini sunduğunu ve önümüzdeki zaman diliminde çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi.

İş kazaları ve meslek hastalıklarının önüne geçmek, afet ve yangınlarda neler yapılması gerektiği konusunda personeli bilinçlendirmeye yönelik çalışmaların önemine vurgu yapan Akgüller, hedef sıfır iş kazası dedi.

Yapılan uygulamalı ve teorik eğitimler sonrası katılımcılardan gelen sorular cevaplandırılarak eğitim ve tatbikat sonuçlandırıldı.

Referans Ortak Sağlık Güvenlik Birimi tarafından İl Özel İdaresinin yoğun katılımı ve ilgisi nedeniyle teşekkür edilerek afetsiz günler dilendi.

Ayrıca katkılarından dolayı Nevşehir İtfaiye Müdürlüğü ve Referans Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi çalışanlarına teşekkür ederiz ifadeleri kullanıldı. Haber: Erdal KESİCİ