Belediyelerin sorumluluk ve görevleri vardır. O yörede gerçekleşen bir çok faaliyette belediyeler aktif olarak mutlaka içerisinde bulunmaktadır.

Belediye başkanları da belediyenin en tepesindeki karar mercidir. Bunları şimdi niye yazıyorsun sanki bilmiyor muyuz diye içinizden geçirdiğinizi hissediyorum. Yaşadığımız yörede biliyorsunuz GÖREME turizmin en hızlı seyrettiği bölgelerimizden birisi. Belediye başkanı ileriye dönük önceden planlayarak hizmetlerini yapmalı. Göreme'de şu anda rezalet bir biçimde toz toprak. Esnaf mağdur mutsuz gelen misafirler yani turistler mutsuz. Nasıl bir belediyecilik anlayışı anlamak imkânsız. Başkanlar seçilirken demek ki planlama zekalarında göz önünde bulundurmamız gerekiyormuş.

Beyler belediye başkanlığı o kadar kolay iş değil. Plan program beceri kıvrak zekâ tablo izler gibi görme kabiliyeti gerekir yoksa boş vaatlerle seçilip sonra plansız programsız hiç aldırmadan o koltuğu işkal etmekle olmaz .Çalışmayan ev hanımı hatta çalışıp ta bu görevleri  yine icra eden bir anneyi ben o evin yetkili mercisi yani evin belediye başkanına benzetirim. Planlı programlı kıvrak zekalı olursa o evde işler tıkır tıkır yürür.

Nasıl mı evde yaşayan herkese bir görev yükler küçük büyük demeden. Eşine, çocuklarına, eğer evde yaşayan büyükler varsa onlara bile iş bölümü zamanında yapar ve denetlerse ev güllük gülistanlık olur herkes mutludur. Yönetim ve denetim evin hanımındadır yani evin belediye başkanı odur. Eğer evin hanımı plansız, programsız, pasaklı ise işte o zaman felakettir. Kendisi de başta olmak üzere herkes mutsuzdur. Bu örnek sanırım başkana bir şeyler anımsatmıştır.

Geçen yılda yine tam bu mevsimlerde canım güzel ve özel GÖREME’de başka bir rezillik vardı. Neymiş efendim doğal gaz borusu döşeniyormuş da ayrı bir olaydı.

Türkiye'nin ve dünyanın birçok yerinden dostlarımız ve arkadaşlarımız Kapadokya’yı görmeye gelirken GÖREME’yi görmek istemiyor ve mutsuz dönüyorlar.

Başkanım bu kadar mutsuzluk varken sizde tık yok? Umarım kısa sürede GÖREME görülecek ve mutlu ziyaret edilip giderken de mutlu anılarla dönen insanlara hizmet sunma haline getirilir, yoksa VAHHH GÖREME VAHHH BELEDİYE  dedirtmez...!!!!!!!

Sağlıkla huzurla sevgiyle  ve esen kalın ....