E-ticaret sektörü günümüzün en hızlı büyüyen popüler sektörlerinden birisi hali geldi. E-ticaretin büyüme hacminin artmasıyla e-ticaret ile internetten ürün satmayı düşünen veya satmak isteyen kişilerin sayısında da artış yaşanmasını sağladı. E-ticarete adım atmak isteyen kişiler bir e-ticaret sitesi kurarak satış yapmaya başlarken geleneksel ticaret yapan işletmeler ise dijital dönüşümlerini tamamlayarak e-ticarete adım atıyor.

E-ticaret ile internetten ürün satmak isteyen kişiler için kaleme aldığımız Hemen E-ticaret Sitesi Kurmanız İçin 5 Sebep adlı bu yazımızda sizlere e-ticaretin sağladığı avantajlardan bahsedeceğiz. Sizler de bu yazımızı inceleyerek e-ticaretin faydaları hakkında bilgi alabilir ve hızlı bir şekilde e-ticaret sitenizi kurarak internetten satış yapmaya başlayabilirsiniz.

E-ticaret’in Maliyeti Daha Düşük

Hemen E-ticaret Sitesi Kurmanız İçin 5 Sebep arasında yer alan birinci sebep olarak sizlere maliyet hakkında bilgi vereceğiz. Genel olarak incelendiğinde geleneksel ticaret ile ürün satışı yapan işletmelerin maliyetlerinin yüksek olduğunu söylemek mümkündür. Çünkü geleneksel ticaret yöntemiyle satış yapan işletmeler kira, stopaj, ürün tedariği, kargo, elektrik, su ve doğal gaz gibi birçok maliyet için ödeme yapmaktadır.

E-ticaret ile internetten ürün satan işletmelerin ise geleneksel ticaret yapan işletmelere göre maliyetleri daha azdır. E-ticaret firmalarının büyük bölümü yalnızca bir depo tutarak internetten satış yapmaktadır. Bu da firmaların masraflarını azaltmasını sağlamaktadır. Bununla beraber dropshipping yöntemi ile e-ticaret yapan işletmelerin ise masraflarının neredeyse sıfıra yakın olduğunu söylemek mümkündür.

7/24 Açık Mağaza İmkânı

Geleneksel ticaret yapan firmalar ile e-ticaret yapan işletmeler karşılaştırıldığında e-ticaretin başka bir avantajının daha öne çıktığı görülmektedir. Geleneksel ticaret ile kendi mağazalarında satış yapan işletmelerin hizmet verme süresi belirlidir. Genellikle mağazalar 08:00 – 22:00 arasında hizmet vermektedir ve bu süre mevsime göre değişiklik göstermektedir. Hizmet verilen süre kısa olduğu için bu süre zarfında işletmelerin ulaşabileceği kişi sayısı da sınırlıdır.

E-ticaret sitesi kurarak internetten satış yapan işletmelerin kesintisiz bir şekilde internetten ürün satışı yaptığını söylemek mümkündür. Çünkü e-ticaret siteleri işletmelerin 7 gün 24 saat boyunca hizmet veren online mağazalarıdır. Bu süre zarfında e-ticaret firmalarının ulaşabildiği kişi sayısı da bir hayli fazladır.

Daha Fazla Kişiye Ulaşabilirsiniz

Hemen E-ticaret Sitesi Kurmanız İçin 5 Sebep arasında yer alan sebeplerden bir diğeri de ulaşabileceğiniz kişi sayısıdır. Bir mağaza ya da dükkân tutarak satış yapan işletmeler bu bölgede yaşayan kişilere ya da mağazalarının önünden geçen kişilere daha kolay satış yapabilmektedir.

E-ticaret sektöründe hizmet verecek işletmeler ise sosyal medya platformları, arama motorları ve dijital pazarlama stratejilerinden yararlanarak daha fazla kişiye ulaşabilmektedir. Kısacası e-ticaret ile internetten ürün satan firmalar nerede olursa olsun iyi dijital pazarlama stratejileri geliştirebildiği ve dijital pazarlama imkanlarından yararlanabildiği takdirde farklı şehirlerde ve hatta farklı ülkelerde yaşayan kişilere satış yapabilmektedirler.

Sizler de e-ticaret sitesi kurarak bu imkândan yararlanabilir ve dijital pazarlamanın gücü sayesinde hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşarak satış yapabilirsiniz.

Sınırsız Müşteriye Hizmet Verebilme

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satışı gerçekleştiren kişi ve işletmelerin avantajlı olduğu durumlardan birisi de hizmet verilebilecek müşteri sayısıdır. Geleneksel ticaret yöntemleri ile satış yapan işletmeler göz önünde bulundurulduğunda bu işletmelerin hizmet verebileceği kişi sayısının sınırlı olduğunu söylemek mümkündür. Çünkü dükkân ve mağazaların kapasitesi ne kadar büyükse ve ne kadar personel bulunuyorsa işletmeler o kadar fazla kişiye hizmet verebilmektedir.

E-ticaret sitesi kurarak internetten ürün satan kişi ve işletmelerin ise bu durumun tam aksine aynı anda binlerce müşteriye hizmet verebileceğini söylemek mümkündür. Çünkü e-ticaret siteleri üzerinden yapılan alışverişlerde işletmeler müşteriler ile iletişime geçmek ve onlarla ilgilenmek zorunda değildir ve bununla beraber e-ticaret siteleri aynı anda milyonlarca kişinin ziyaret edebileceği online platformlardır. Bu nedenle e-ticaret firmalarının hizmet vereceği kişi sayısı sınırsızdır.

Ödeme Yöntemlerindeki Kolaylıklar

Hemen E-ticaret Sitesi Kurmanız İçin 5 Sebep arasında bulunan son nedenlerden birisi de ödeme yöntemlerindeki kolaylıklardır. Günümüzde geleneksel mağazalardan satış yapan işletmeler nakit ya da banka kartı ile ürün tahsilatlarını gerçekleştirmektedirler.

E-ticaret sitesi kurarak internetten satış yapan işletmeler ise havale/eft, kredi ve banka kartı ile ödeme, cüzdan yöntemi ile ödeme gibi birçok ödeme yöntemi ile ürün tahsilatlarını gerçekleştirebilmektedirler.

Sizler de bu avantajlardan yararlanmak istiyorsanız bir e-ticaret sitesi kurabilir ve hızlı bir şekilde özelleştirmeler yaparak internetten satış yapmaya başlayabilirsiniz

Ticimax ile E-ticaret’te Doğru Adımlar Atın

E-ticaret sitesi kurmak isteyen firmalar için e-ticaret alt yapıları ve e-ticaret çözümleri üreten Ticimax ile sizler de e-ticaret sitenizi kurarak e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan birçok özellikler sayesinde e-ticaret sitenizi anında geliştirebilir ve hızlı bir şekilde satış yapmaya başlayabilirsiniz.

Sizler de e-ticaret sitesi kurarken Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Instagram, Youtube, Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformlarından takip edebilir ve e-ticaret ile ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz.