Şehrin kalabalığından uzak, doğayla iç içe bir düğün yapmak isteyen çiftlerin tercihi İstanbul’daki kır alanı olan mekanlar oluyor. İstanbul yemyeşil düğün mekanları açısından oldukça zengin. Yani siz de böyle bir düğün yapmak istiyorsanız birçok seçeneğiniz var. Peki yüzlerce farklı seçenek arasından size uygun firmayı nasıl bulacağınızı biliyor musunuz? Hemen size yardımcı olacak ipuçlarını vermeye başlayalım:

Mekan seçiminizi yaparken öncelikle düğün tarihinizi belirlemenizde fayda var. Özellikle ilk ve sonbahar aylarında, kır alanlarında yapılan düğünler gibi açık hava organizasyonları, şehrin değişken hava koşullarından etkilenmeyecek şekilde planlanmalı. Açılır kapanır tavanı ya da kapalı bir de salonu bulunan mekanları tercih etmeniz, olası bir yağış durumunda eğlenceye ara vermeden devam etmenizi sağlar.

Şehirdeki doğayla iç içe mekanlar arasından seçim yaparken bütçenizi de göz önünde bulundurmalısınız. Düğün harcamalarınızı planlarken mekan için ayırdığınız bütçeyi aşmayacak firmaları listenize almalısınız. Düğün.com üzerinde şehirdeki kır alanı bulunan firmaları size uygun fiyat aralığını seçerek listeleyebilir, böylece yüzlerce seçenek arasından, sizin için ideal olan firmalara daha da yaklaşabilirsiniz.

Alan seçiminizi yapmadan önce belirlemeniz gereken bir diğer konu da davetli sayınız. Davetli listenizi önceden çıkarırsanız, düğün mekanlarını kapasitelerine göre eleyebilirsiniz. Organizasyona az kişi davet edecekseniz buna uygun yeşil alanı bulunan, bahçeli düğün mekanlarına bakabilirsiniz. Kalabalık düğünler için de geniş mekanları incelemeniz önemli. Böylece davetlileriniz doğanın tadını çıkarırken rahatlıkla eğlenme imkanı da bulabilir.

Şehirdeki size en uygun alanı seçmeye çalışırken dikkat etmenizler arasında mekanın lokasyonu da yer alıyor. Davetlilerinizin kolaylıkla ulaşabileceği lokasyonlar belirlemeli ve o bölgedeki mekanlara bakmalısınız. Şehirdeki kır alanlarının çoğunun şehrin merkezinden uzak olduğu görüşü yaygın olsa da İstanbul’un neredeyse her ilçesinde, birbirinden keyifli kır alanlarının bulunduğunu belirtmeden geçmeyelim.
 

Şehirdeki Kır Düğünü Alanlarının Hizmetleri Neler?

Şehirde kır düğünü yapabileceğiniz alanları incelerken çiftler için sundukları paket seçeneklerini de değerlendirmenizde fayda var. Birçok firma, çiftlerin düğün için ihtiyaç duyacakları temel ürün ve hizmetleri standart paketleriyle sunuyor. Düğün menüsüne ek olarak, masa-sandalye süslemeleri, hazırlık odası, organizasyon gibi hizmetler, bu paketlerin içeriğini oluşturuyor. Firmalarla görüşürken alabileceğiniz ek ürün ve hizmetleri de öğrenmelisiniz.

Kır düğün yerlerinin kapasiteleri 50 kişiden başlıyor ve bu sayı 3.000’in üzerine kadar çıkabiliyor. Oturmalı düzende rakamlar düşerken, kokteyl düzende bu sayı çok daha artıyor. Mekanlarda genelde yuvarlak masalar kullanılıyor. Bazı mekanlar dikdörtgen masalarla da konseptlerini tamamlayabiliyorlar. Ayrıca bohem tarzda bir düğün yapmak isterseniz birçok mekanın yer sofraları, minderli oturma düzeni gibi farklı konseptleri uygulayabildiğini de ekleyelim.

Şehirdeki birçok alan, çiftlere ve yakınlarına hazırlanabilecekleri alan da tahsis ediyor. Düğün günü saç-makyaj gibi hazırlıklarınızı bu alanda yapabiliyorsunuz. Mekanlarla görüşme yaparken böyle bir kullanım alanı sunup sunmadıklarını da öğrenmenizde fayda var. Böylece düğün öncesi hazırlıklarınızı buna göre planlayabilirsiniz.

Şehirdeki Kır Alanlarında Düğün Fiyatları Neye Göre Değişiyor?

İstanbul’da düğün yapılabilen kır alanlarında farklı fiyat aralıkları görmek mümkün. Bütçenize uygun mekanı kolayca seçebilmeniz için fiyatları etkileyen tüm detayları baştan bilmelisiniz.

Fiyatları etkileyen faktörlerin başında kır düğünü firmalarının paket seçenekleri geliyor. Seçtiğiniz yemekli, yemeksiz ya da kokteyl gibi menü seçeneklerinin her biri için farklı fiyatlar söz konusu. Yemekli menülerde de seçtiğiniz yiyecek ve içecek türlerine göre de ücretler değişiyor. Paketlerin içeriği de bu konuda değişkenlik yaratıyor. Standart paketlerde bulunanların yanı sıra talep edeceğiniz her bir ürün ve hizmet ekstra olarak ücretlendiriliyor.

Firmalarla görüştüğünüzde farklı hizmetler için ekipleri bulunup bulunmadığını da öğrenmelisiniz. Bazı firmalar, organizasyon, fotoğraf gibi hizmetler için gerekli profesyonelleri bünyesinde bulundururken bazıları ise çözüm ortaklarıyla çalışıyor. Ya da bu hizmetler için dışarıdan bir firmayı getirmenize olanak tanıyorlar. Bu üç durum için de farklı fiyatlarla karşılaşacağınızı bilmelisiniz.

Düğün tarihiniz de fiyatlar üzerinde önemli bir etken. Kır alanları, düğün sezonu olan ilkbahar ve yaz aylarında ilgi gören bir mekan türü. Talebin fazla olması, bu mevsimlerde kır alanlarının fiyatlarının yükselmesine neden olabiliyor. Aynı şekilde düğününüzün hafta içi mi yoksa hafta sonu mu yapılacağı da ücretleri değiştiriyor. Hafta sonu düğünleri, hafta içi organizasyonlarına kıyasla daha yüksek rakamlar üzerinden ücretlendiriliyor.

İstanbul’da doğayla iç içe bir düğün yapabilmenize olanak tanıyacak mekan seçeneklerine dair ipuçlarına değindik. Bu bilgiler ışığında size en uygun mekanı seçebilmek için şehirdeki firmaları buradan inceleyebilirsiniz! İlginizi çeken firmalarla iletişime geçip, detaylı bilgi ve fiyat teklifi de alabilirsiniz!