KYD Başkanı Dr. Harun Çolak, Başkan Yardımcısı İsrafil Baran ve Yönetim Kurulu üyesi Osman Aytekin TGF Genel Sekreteri ve NGC Başkanı Bayram Ekici’yi makamında ziyaret etti.

KYD Başkanı Dr. Harun Çolak, dernek olarak amaçlarının farklı türlerde eserler veren yazarları bir araya getirerek meslekî dayanışmayı sağlamak ve geliştirmek olduğunu ifade etti.

İlerleyen dönemde gerçekleştirecekleri proje ve etkinliklere ilişkin bilgiler veren Başkan Çolak, “Kültür, sanat ve edebiyat alanındaki tüm çalışmalarda Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti ile işbirliğine hazırız.” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ekici de “Kapadokya Yazarlar Derneği kurulmadan önce birçok yazar başka bir seçeneği olmadığı için gazeteciler cemiyeti adı altında faaliyetler gerçekleştirmeye çalışıyordu. Yazarların bir araya gelerek tüzel kişilik kazanmaları yerinde bir karar olmuş. Bu şehir için düzgün bir şekilde çalışan kişileri her daim destekliyoruz. Edebiyat alanındaki çalışmalarda Kapadokya Yazarlar Derneği ile işbirliğine hazırız.” dedi.