Nevşehir Devlet Hastanesinde görev yapan Uzman Dr. Rıdvan Güneş, muayene olmak isteyen hasta ve hasta yakınının saldırısına uğradı.

Edinilen bilgiye göre, baba A.C, engelli oğlu İ.C’yi muayene ettirmek istedi. Sıra dolduğu için sıra alamayan ve muayene olamayan hatanın babası “Sizleri boşuna dövmüyorlar diye” diyerek doktoru darp etti.

Diğer hasta ve hasta yakınları ile güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle saldırganlar uzaklaştırıldı.

Doktor Güneş, baba ve oğlundan şikayetçi oldu.

Hastane Başhekimi Uzman Dr. Macit Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, “3.12.2021 tarihinde cildiye uzmanımız poliklinikte hasta bakarken sıranın dolmasını bahane eden bir hasta ve yakını tarafından saldırıya uğramıştır. O gün 100 hastaya bakmak için sıra veren doktorumuza sıra alamadığı 101. hastaya bakamayacağını söylemesinden dolayı "sizleri boşuna dövmüyorlar diye" çirkin bir ifadede bulunulmuş ve kendisi darp edilmiştir. Yaşanan bu çirkin olayı hastane yönetimi ve sağlık çalışanları olarak şiddetle kınıyoruz.” dedi.

Şiddetin her türlüsünü lanetlediklerini aktaran Yalçın, “Mesleği şifa dağıtmak olan ve her türlü özveri ile çalışan sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddetin her türlüsünü lanetliyoruz. Bir yandan tüm sağlık hizmetlerinin aksamadan devam etmesi için gayret eden ve diğer yandan Kovid-19 salgını ile mücadele etmeye devam eden, kendi canını ortaya koyan ve sevdiklerinden fedakarlık eden sağlık camiamıza gerek bu şekilde yapılan fiziksel saldırılar, gerekse çeşitli haber siteleri ve sosyal medya hesaplarından yapılan haksız ve asılsız iddialar bizleri son derece üzmektedir. Bu ve bunun gibi tatsız olayların bir daha yaşanmamasını ümit ediyoruz. Doktor arkadaşımıza geçmiş olsun diyor olayın ve  sorumluların hakkettikleri cezayı almaları konusunda gerekli tüm yasal işlemelerin takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.