Öğretmen Zülfiye Altunbaş, 3-A sınıfının resim dersinde öğrencilerden hayallerini çizmelerini istedi.

Ders sonunda Edanur Kavut'un Kapadokya resmi dikkatini çeken Altunbaş, öğrenciye hayalini sordu.

Kavut'un kendisiyle Kapadokya'da balona binmeyi istediğini öğrenen Altunbaş, resmin fotoğrafını çekerek Kültür ve Turizm Bakanlığını da etiketleyip tweet attı.

Sosyal medyadaki paylaşımın ardından Bakanlık yetkilileri, Okul Müdürü Mehmet Fatih Balkan ve öğretmen Altunbaş ile temasa geçti.

Düzenlenen organizasyonla 9 öğrenci, Balkan ve Altunbaş’ın nezaretinde Kapadokya Alan Başkanlığının misafiri oldu.

2 gündür Kapadokya’yı gezen öğrenciler akşam yemeğinde Nevşehir valisi İnci Sezer Becel’in misafiri oldu.

Uçhisar’da Kadıneli Restoran’da öğrencilerle akşam yemeği yiyen Vali Becel, yemek sonunda öğrencilere hediye verdi.

Becel, gazetecilere yaptığı açıklamada, hikayenin Edanur Kavut ile başladığı ve güzel bir serüven olduğunu söyledi.

Çocukları misafir etmekten mutlu olduklarını aktaran Becel, şunları söyledi: “Hikaye Edanur'un ödev olarak yapmış olduğu, hayalini çizdiği bir resimle başlıyor. Sonra öğretmenimiz Kültür ve Turizm Bakanımızı da etiketleyerek paylaşım yapıyor. Onun üzerine biz Kapadokya Alan Başkanlığı olarak çocuklarımızı misafir etmek için girişimde bulunduk. Güzel bir serüven başladı çocuklar için. 2 gündür Kapadokya’yı doya doya geziyorlar. Balon deneyimleri oldu. Kapadokya’nın bütün güzelliklerini yaşayarak buradan köylerine dönecekler. Biz böyle güzel yüzlü, güzel yürekli evlatlarımızı burada misafir etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gördüklerini çok güzel bir şekilde aktaracaklarına inanıyorum. İlkokul 3’üncü sınıfa giden çocuklar için hayatları boyunca unutamayacakları bir deneyim oldu. Bizim de unutmamız mümkün değil. Çocuklarımızı burada misafir etmekten çok mutlu olduk.”