Bütün Dünya her şeyin en iyisini en güzelini yaşarken, Müslüman ülke Yemen’de açıktan insanlar ölmeye devam ediyor. Bütün dünya seyrediyor.

Biz Müslümanlar, öyle bir hayat yaşıyoruz ki bir giydiğimizi bir daha giymiyoruz, yediğimiz içtiğimiz sınırsız, hayatın her alanında israf diz boyu. En güzel imkan ve ortamlarda hayatımızı idame ettiriyoruz, hanımlarımızın pişirdiği yemekleri beğenmiyoruz, kızıyoruz. Ama dünyanın diğer bir yanında, Müslümanlar yine eziyet çekiyor, yine zulüm yapılıyor ve yine kaderi ile baş başa, Yemen'de insanlar açlıktan ölüyor.

Sadece 2017 yılında 50 bin çocuk Yemen’de açlıktan öldü. 3 yıllık iç savaş sırasında 14 binden fazla sivil öldü, öldürüldü. Son 2 yılda koleradan 3 bin kişi öldü, hâlen 700 bin kişi hasta, 1 milyondan fazla kişi de hastalık şüphesi taşıyor. Yemen’in 29 Milyonluk nüfusunun 22 milyonu kıtlık, yokluk nedeni ile yardıma muhtaç durumda.

Geçen ay 2 milyon hacı binlerce dolar ödeyerek Suudî towers’ların (Zemzem Tavır, Gökdelen) gölgesindeki Kâbe’yi tavaf ettiler ve 1 milyon kurban kestiler. Bunlar Yemen’de açlıktan ve kıtlıktan ölme aşamasındaki Müslümanlara götürülmedi ve çoğu çölün kumları altına gömüldü. Ama nedense kimsenin Müslümanlığından bir şey eksilmedi.

İnsanlar aç kaldıkları için ot yiyorlar, yaprak yiyorlar, susuz kalıyorlar, içmeye su bulamıyorlar. Malesef bizler buna seyirci kalıyoruz. Şimdi Müslüman ülke Yemen’e yardım etme zamanı. Herkes gücü yettiğince Yemen’e yardım etmeli. Bunun için Müftülükten geniş bilgi alınabilir. İletişim bilgileri ve hesap numaraları Nevşehir İl Müftülüğünde mevcut.