Corono virüs süreci sosyal hayatı etkilemeye devam ediyor. Kısıntılı yaşam süreci adeta insanları patlama noktasına getiriyor. İnsanlar da ya bağlara, bahçeler kaçıyor ya da ovalara, kırlara, dağlara doğru zaman zaman uzanıveriyor.

    Bu kısıntılı negatifleşen hayatı olumlu hale dönüştürme çabası içinde olanlar da var. Hayata pozitif bakma gayreti fertler için de bu süreçte sağlıklı bir nefes yerine geçiyor, denilebilir.

    Böyle bir hal içinde boş durmayan, daima bir şeyler yapma isteğinde bulunan, üretenlerin de var5lığını biliyor ve şahit oluyoruz.

     İşte bunlardan biri de eğitimciler.

      Nevşehir 19 Mayıs İlkokulu 4/D sınıfı öğrencileri şiirler yazdılar. Yazdıkları şiirleri de “ŞİİRCE” adı verdikleri bir kitapta topladılar. Öğrencileri bu etkinliği sınıf öğretmenleri Davut Serin rehberliğinde şiir kitabı haline getirdi. "Şiirce" adını verdikleri kitaba destek veren Okul Müdürü Halil Demirkol, Sınıf Öğretmeni Davut Serin ve öğrenciler alkışı hakettiler diye düşünüyorum.

“ŞİİRCE” kitabı için Sınıf Öğretmeni Davut serin "Öğrencilerimin yazarak kendini ifade etmesine her zaman çok önem veriyorum. Onları bu konuda teşvik edip yüreklendiriyorum. Yazdıkları şiirlerin bir kitap olarak karşılarına çıkması onların hatırında en güzel anı olarak kalacaktır. Ayrıca yeteneklerin keşfi noktasında da bu projemiz öğrencilerimiz için çok faydalı oldu. Günün birinde onları ünlü şairler ve yazarlar olarak görmemiz en büyük arzumuzdur." Diye açıklamada bulunmuş.

Öğrencilerin çıkardıkları şiir kitabına duyarlılığından dolayı Milli Eğitim Müdürümüz Murat Demir Beyi de tebrik ediyoruz. Müdür Murat Demir, "Öğrencilerimiz için yeni ufuklar açan, onların çok yönlü olarak yetişmesini sağlayan böyle anlamlı projeler bizleri çok memnun ediyor. Yarınlarımızı inşa edecek çocuklarımızın ortaya koyduğu her ürün geleceğe güvenle bakmamızı sağlıyor. Şiir kitabının hazırlanmasında emeği geçen Okul Müdürü Halil Demirkol'a, Sınıf Öğretmeni Davut Serin'e, öğrenci ve velilerimize çok teşekkür ediyorum." Demiş.

            Öğrencilerin kitapta 32 şiiri yer almış. Şiir konuları anne, öğretmen, corona, meslekler, gökkuşağı vs.dir. Ancak öğrencilerin yazdığı şiirler bu konularla da sınırlı değildir.  Özellikle yoğunluklu olarak bahar şiirleri, bahara ve ilkbahara duyulan coşku, hayaller, ümitler ve heyecan duyguları görülmektedir.

   “ŞİİRCE”de minik yüreklerin kalp ve beyin kıpırtıları hayata güzel duyguları fısıldıyor. Tebrikler Nevşehir 19 Mayıs İlkokulu 4/D sınıfı öğrencileri!