Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından 4 Kasım tarihinde onaylanıp kurs programlarına eklenen “Araç temizlik bakım ve koruma görevlisi” kursu için çalışmalar başladı. Araç temizliği Türkiye'de son yirmi yılda hızlı bir gelişme göstermiş ve özellikle detaylı araç temizliği noktasında yeni bir iş kolu olarak ortaya çıktı. Yapılan uygulamalar aracın orijinalliğinin korunmasında ve ikinci elde değer kaybının önlenmesinde çok etkili.

Düzenlenecek kurs ile iş sağlığı ve güvenliği, iş organizasyonu, araç dış yüzeylerini ve motorunu temizleme, araç iç yüzey temizliği ve araç dış yüzeyi bakım işlemleri modülleri verilecek.  

Türkiye genelinde açılacak ilk kurs olma özelliğine sahip olacak "Araç temizlik bakım ve koruma görevlisi" kursuna başvuru yapmak için Acıgöl Halk Eğitimi Merkezine şahsen başvuruda bulunulması gerekiyor.

Yeterli başvuru olması durumunda başlayacak olan kursu başarıyla bitirenlere 64 saatlik sertifika ile isteyenlere europass eki verilecek.

Kursa okuryazar olup, 18 yaşını tamamlayanlar ve oto yıkama sektöründe çalışanlar veya çalışmak isteyenler başvurabilecek.