İnce altın tabakalarının ana metal üzerine yapıştırılması ile yapılan altın kaplama işlemi, 1800’lü yılların başından beri kuyumculuk sektöründe uygulanır. Altın kaplama takıların gerçekliğini ayırt edebilmek için bazı özel detaylar bulunur. Takıların her birinde ayar kontrolleri için damgalar yer alır.

Güvenilir bir yerden alışveriş yapmadığınız takdirde, sahte altın kaplama ürünler satın almak durumunda kalabilirsiniz. Altın kaplama takıların büyük bir çoğunluğunda 22K veya 24K altın tercih edilir. Böylelikle takılara normale göre daha parlak bir görünüm verilir. Aynı zamanda katı altın takılar bünyesinde çok daha az altın barındırabilir. Saflık seviyeleri 18K’nın altında olabilir.

Altın kaplama takıları özgün hale getirebilecek detaylar bulunur. Eşit olmayan renk tonları ve pullanmalar, dikkat edilmesi gereken en önemli ayrıntılar arasındadır. Bu tür takıların ayırt edici özellikleri dikkate alınmalıdır. Kaplama işlemi yapılmayan takılar hipoalerjenik yapıya sahip olabilir.

Altın Kaplama Nasıl Yapılır?

Altın kaplama basit bir işlemdir. Bu işlem, öncelikle mücevher parçalarının temizlenmesiyle başlar. Bu noktada, mevcut parçaların bütün kirlerden arındırılması önemlidir. Takının üzerindeki kir ve yağlar ultrasonik temizleme, buharlı temizleme ve elektro temizleme yöntemleri ile temizlenebilir.

Ürünlere en iyi şekilde kaplama yapılabilmesi için temizlik işleminden sonra ana metal üzerine yüksek kalitedeki nikel tabakalar uygulanır. Fakat söz konusu kaplamaların ince yapıya sahip olması gerekir. Mücevherler son olarak altınlarla dolu olan özel tasarıma sahip kaplara koyulur. Aynı zamanda altını ana metal üzerine kaynaştırmak için pozitif elektrik yükünden destek alınabilir.

Daha önceden belirlenmiş kalınlığa ulaşılmasıyla birlikte takının kuruması için bir yere asılması süreci başlar. İşlemlerin profesyonel şekilde yapılması işin önemli kısmıdır. Tecrübesiz kişiler tarafından yapılan altın kaplamalarda kısa süre içerisinde çeşitli sorunlar meydana gelebilir. Bu sorunlar arasında cilt problemlerinin de yer alması durumun ciddiyetini en iyi şekilde işaret eder.

Altın takılarda sorunsuz bir alışveriş süreci için siz de Altınbaş gibi sektörde oldukça bilinen, güvenilir markalardan alışveriş yapmalısınız. Altın mücevherleri ile dikkatleri üzerine çeken markanın ürün seçkisine göz atarak kaliteli ürünlere sahip olabilirsiniz. Altın zincir kolye ve diğer tüm takılar için Altınbaş’ı tercih edebilirsiniz!