Açılışa Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Konya Ovası Projesi (KOP) İdaresi Başkan Vekili Murat Karakoyunlu, İl Jandarma Komutanı Bahittin Murat Yakın, İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, Avanos Kaymakamı Olgun Öner ve eşi Proje Koordinatörü Gülcihan Öner, Avanos Belediye Başkan Vekili Hakan Serkan Şahin, siyasi parti temsilcileri, ilçe daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

“Düşyeri Avanos” projesi kapsamında Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca desteklenen toplamda üç kütüphanenin oluşturulduğu projede “Avanos KOP Sanat Kütüphanesi, Avanos KOP Astronomi ve Cebir Hayal Kütüphanesi ve Avanos KOP Yazarlık Kütüphanesi” yer alıyor.

Avanos’ta eğitim öğretim gören öğrencilerin daha iyi eğitim alabilmeleri adına ilçeye kazandırılan bu kütüphane ile birlikte öğrencilerin daha uygun bir ortamda üç farklı branşta oluşturulan kütüphane sayesinde uygulamalı eğitim almaları hedefleniyor.

Açılış sonrasında Vali Becel ve protokol üyeleri hayal kütüphanesini gezerek, incelemelerde bulundu. Vali Becel ve protokol üyeleri, ilçeye kazandırılan bu projede emeği geçenlere teşekkür ederek projenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Program sonunda Vali Becel tarafından proje koordinatörü ve projede emeği geçenlere teşekkür belgesi ile hayırsever vatandaşlara plaket verildi.