Avanos’ta Ülkücü gençler ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirilen programa yoğun bir katılım oldu. Ülkücü gençler programın ardından hep bir ağızdan Andımız’ı okudu.

Program ile ilgili açıklama yapan Eğitim Masa Başkanı Halil İbrahim Çayıroğlu; “Ülkücü kardeşlerimizin aileleriyle tanışmak, bir ve beraber olmak amacıyla güzel bir program düzenledik, emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.

Ayrıca son günlerde Andımız ile ilgili çıkan tartışmalar hususunda açıklama yapan Eğitim Masa Başkanı Halil İbrahim Çayıroğlu; Biz biliyoruz ki ülkemizde farklı etnik kökende vatandaşlarımız var ama herkes ayrı ayrı hareket ederse değil hepimiz bir ve beraber olursak ve Anayasamızda yer aldığı gibi hangi kökenden olursa olsun Türkiye Cumhuriyetine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür dersek ve Türk kimliğinde birleşirsek büyük bir ülke, büyük bir aile olabiliriz. Buna farklı anlamlar katmayın, bizim Türklüğümüz ırkçılığı temel alan bir Türk'lük değildir. Kürt, Laz, Zaza, Çerkez kökenli kardeşimin de Türkiye Cumhuriyeti kimliği varsa Türk’tür. Türk olmak ve Türk olabilmek en büyük gururdur. İslam’ın yüz yıllardır sancaktarlığını yapmış ve yapmakta olan şerefli bir milletin mihenk taşları ile oynamak bu ülkenin düşmanlarına hizmet etmektir, bu konuya itiraz edenleri tekrar düşünmeye davet ediyorum” dedi.