5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 4. ve 6. maddeleri kapsamında yetki alanları içerisinde yer alan köylere yönelik eğitici çalışmalar yapılması planlandığından bu hususta Avanos Kaymakamlığınca sokak hayvanlarının korunması konusunda toplantı düzenlendi.

Avanos Kaymakamı Olgun Öner’in başkanlığında Avanos Belediyesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen eğitim toplantısına Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş, Kaymakam Refiki Zeliha Uz, ilgili kurum amirleri ve personelleri ile muhtarlar katıldı.

Toplantıda sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, iyileştirilmesi, korunması ve gözetilmesi için gerekli çalışmaların kurumlar arası dayanışma ile yürütülmesi ve yapılması gereken çalışmalar görüşüldü.

Toplantıda ayrıca Veteriner Hekim Tekin Keçeci ve Veteriner Hekim Rıdvan Şimşek tarafından bilgilendirme yapıldı. Eğitimde en çok ihbar gelen köylerden pilot köylerin belirlenmesi görüşüldü.

Kaymakam Olgun Öner, toplum sağlığı açısından önem arz eden bir konu olan sokak hayvanları konusunun, hayvan hakları çerçevesinde değerlendirilerek toplumun tüm kesimini mutlu edecek gerekli çalışmaların yapılacağını ve yapılan çalışmalarında takipçisi olacaklarını ifade etti.

Ayrıca vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması ve herhangi bir korku ve tedirginliğe kapılmadan sosyal hayatlarına rahat bir şekilde devam edebilmeleri için ilgili mevzuatlar kapsamında kurumların vazifeleri gözden geçirilerek mevcut sorunlar ile çözümlerine yönelik kararlar alındı.