Avrupa´da okul ortaklıklarının kurulması, bilişim teknolojilerinin eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanılmasının yaygınlaştırılması, yenilikçi öğretim yöntem ve tekniklerinin Avrupa’da öğretmenler arası paylaşımının sağlanması, öğrenci ve öğretmenlerin bilişim teknolojilerini ve yabancı dili kullanma becerilerinin artırılması amacıyla ülkemiz, 22 Şubat 2009 tarihinde eTwinning faaliyetinin üyesi haline geldi. eTwinning Türkiye faaliyetleri, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan Ulusal Destek Servisi (UDS) ekibi tarafından yürütülmekte.

eTwinning kapsamında gerçekleştirilen projelerin kaliteleri, ulusal çapta Ulusal Kalite Etiketi, Avrupa çapında ise Avrupa Kalite Etiketi ile değerlendirilmekte.

Bu kapsamda Ürgüp Bahçelievler 100. Yıl İlkokulu okul öncesi öğretmeni Selda Kopar eTwinning projelerindeki çalışmalarıyla “Alpha” ve “Zorba Olma, Arkadaş Ol" isimli her iki projeden de Avrupa Kalite Etiketi kazandı.

Kalite etiketi almaya hak kazanan okul idarecileri, öğretmenler ile okul aile birliği başkanı ve yardımcısı Kaymakam Olgun Öner’i makamında ziyaret etti.

Kaymakam Öner, okul idarecileri ve öğretmenleri tebrik edip başarılarının devamını diledi.