Maria Loumpourdi, Lena Serdaridou, Stella Caviart ve Hasan Kadakçı’nın kurduğu Yunanistan Sanat Birliği tarafından düzenlenen, Türk ve Yunan resim sanatçılarının katıldığı sergi, 5 Eylül’de Avanos Güray Müze’de açılacak.

Son yıllarda artış kaydeden Türk ve Yunan sanatçıların birlikte düzenledikleri kültürel çalışmalarına yeni bir halka daha eklenecek.

Sanatçıların Türk ve Yunan dostluğuna yaptıkları katkının vurgulanacağı “Kapadokya’da Sanat” adlı sergide Türkiye’den ve Yunanistan’dan çok sayıda ressam katılacak.

Küratörlüğünü Hülya Yücel ve Maria Loumpourdi’nin yapacağı sergi 5-9 Eylül tarihleri arasında Güray Müze’de açık kalacak.

Her gittiğin yerde bir dikili ağacın olsun sloganı ile her sanatçının ağaç dikmesini sağlamak amacıyla serginin son gününde Hacıbektaş’ta bir park oluşturmak amaçlı ağaç dikimi gerçekleştirilecek.

Küratör Hülya Yücel, yaptığı açıklamada,  “Türkiye'de ilkini 2017'de hoşgörünün merkezinden sevgi dostluğa davetimizdir diyerek gerçekleştirdiğimiz ve küratörlüğünü yaptığım sevgi dostluk ve barış kuşağı sergimiz çilehanede Barış fidanı oluşumuyla sonlandırdık. Türkiye'de ikincisi Çanakkale'de gerçekleşmiş olup orada da zeytin fidanları dikimini gerçekleştirdik ve yeniden Kapadokya bölgesinde Güray Müze’de uluslararası yaklaşık 80 sanatçının katıldığı ve sevgi ve dostluk kuşağının bir bölümünü açacağımız sergimizi gerçekleştireceğiz akabinde Hacıbektaş'ta Hacıbektaş Belediyemizin sponsor olduğu içinde yaşadığımız dünyayı daha yaşanır hale getirebilmek için sizin de dikili bir ağacınız olsun projesi ile sevgi dostluk Barış fidanlığımızı oluşturacağız. Ardından Abdallar topluluğu eşliğinde Lena Serdaroğlu ve Sevgi son sualp'in birlikte besteledikleri Barış şarkısının söyleneceği akşam yemeği ile sonlandıracağız.” diye konuştu.