Günlerdir yoğun ve yorucu geçen günlerin ardından bir kahve keyfi yapayım dedim. Ve çalışmalarını yürüttüğümüz kadınların girişimcilik öykülerini ve ayaklarının üzerinde nasılda sağlam ve hevesli yürüttüklerini huzurla düşünürken tam, bir başka kadın geldi aklıma.

Bu kadın benim yıllardır tanıdığım tüm çalışma aşamalarını yakinen bildiğim sevgili Derya Yazar’dı.

Sanıyorum şimdilerin bu değerli fotoğraf sanatçısını Nevşehir de tanımayan yok Nevşehir de tanındığı gibi artık dünya fotoğraf sanatçıları içinde de yer alıyor.

Derya Yazar’ın başarı öyküsünden bahsetmek istiyorum. Derya Yazar aslında bir hemşire ve Dr. Kemal Yazarında eşi. Hemşirelik gibi bu kutsal mesleği icra ederken ona yetmeyen bir şeylerin olduğunu fark edip değişik sanat dallarıyla uğraşmaya başlıyor. Boş zamanların da çeşitli kurslara katılıyor müzik, tiyatro, resim derken bunlarla bağlantılı olana fotoğraf sanatıyla 2010 yılında buluşuyor. İşte benim asıl aradığım bu diyerek asıl mesleği olan hemşirelikle beraber fotoğrafçılık eğitimleri alarak geliştirerek yürütüyor. Daha da geliştirmek için büyük bir azim ve çabayla Haliç Üniversitesinde fotoğraf ve video alanında yüksek lisansını tamamlıyor ve bir başka üniversitede eğitim alan oğluyla beraber mezun oluyor.

Güzel Nevşehir’imizde yaşamasından dolayı çektiği fotoğraflar bu büyülü yörenin böyle bir yeteneğin objektifinden yansırken sanki dilleniyor.

Daha da bir şeyler yapmam gerekiyor diyen sürekli üretken olan sevgili Derya Şizofreni hastalara eğitim vererek çektiği fotoğrafları boya kalemleri ile renklendiriyor.

şizofreni hastaları içe dönüklüklerini herkes az çok bilir, kullandıkları renklerle anlatıyor ve hemşire olmasının avantajını da kullanarak bir nevi rehabilitasyon yaptırıyor onlara.

Yakından takip ettiğim sevgili Derya yı satırlarımla çok az da olsa yansıtmaya çalıştım. Deryayı anlatırken de kadınlarımızın ne kadar sabırla ve iradeyle başarı öyküsüne imza attığına şahit olduğumuzu diğer kadınlarında imkanları dahilinde ne kadar çok şey başarabileceklerini bilmesini istedim.

Yolun açık olsun Derya Yazar seni tüm kadınlar adına kutluyor örnek olmanı diliyorum...

Zaman zaman başarıya imza atan kadınlarımızı özellikle yöremizde yaşayanları yansıtmaya çalışıyorum. Çünkü kadın isterse yapamayacağı hiç bir şey yok.

Sağlıkla huzurla barışla en önemlisi de sevgiyle kalın.