Koronavirüs tedbirleri kapsamında seyahat etmek isteyen vatandaşlar başta olmak üzere devlet kurumları ve AVM gibi yerlere girmek isteyen vatandaşların Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden HES kodu alması gerekiyor.

Bu konuda en çok sıkıntıyı yaşlılar çekiyor. Birçok yaşlı vatandaşın HES kodu alamaması günlük hayatlarında da zor anlar yaşamasına sebep oluyor.

Nevşehir Belediyesi bu sorunun önüne geçmek için vatandaşlara HES kodlarının yazılı olduğu anahtarlık dağıtıyor.

Belediye bünyesinde bulunan Turkuaz Masa’ya müracaat eden vatandaşlara görevlilerce HES kodu ve karekodun yer aldığı anahtarlık teslim ediliyor.

Uygulamaya yaşlı vatandaşların yanı sıra gençlerin de ilgi göstermesi dikkati çekti.

Belediye Başkanı Mehmet Savran da HES kodu ve karekodunun bulunduğu anahtarlığı teslim aldı.

Uygulama hakkında açıklama yapan Başkan Savran, vatandaşın günlük hayattaki yaşantısını kolaylaştırmak adına küçük bir jest yapmak istediklerini belirtti.

Özellikle küçük ve ileri yaştaki vatandaşların HES kodu konusunda zorluk çektiğini kaydeden Savran, “Bir yılı aşkın süredir koronavirüs gerçeği var. Pandemi nedeniyle bir takım uygulamalar hayatımıza girdi. HES kodu da bunlardan biri. Özellikle kapalı mekanlara girerken gerekli. Özellikle küçük ve ileri yaştaki vatandaşlarımız bu konuda zorlanabiliyor, bazen telefonun şarjı bitiyor. Akılda tutmak da zor. Hazır barkod olması oradaki görevlinin de işini kolaylaştırmasına neden olması için küçük bir jest yaptık. Vatandaşlarımız belediyeye başvurarak kimlik bilgileriyle HES kodunu alabiliyor. Barkod okuyucuyla rahatlıkla okunabilecek bir anahtarlık hediye ediyoruz kendilerine. Böylelikle günlük hayatta bir pratiklik kazandırmış oluyoruz.” dedi.