Aktekin beraberinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Prof. Dr. Fatma Karipcin ve Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu ile birlikte, Başkan Savran’ı makamında ziyaret etti.

Başkan Savran’a görevinin hayırlı olması temennisinde bulunan Rektör Aktekin, şehrin ve bölgenin sahip olduğu değerleriyle birlikte kalkınmasına yönelik yerel yönetimlerle kamu yararına yönelik her türlü proje ve çalışmaya destek olduklarını belirtti. Aktekin, bu kapsamda üniversite olarak Nevşehir Belediyesi ile daha önce var olan ikili işbirliklerin artarak devam edeceğini söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Aktekin ve beraberindekilere teşekkür eden Başkan Savran ise Belediye Başkanı olarak, bu şehrin beklentilerini karşılamak ve her alanda gelişip kalkınmasına öncülük edecek ortak işbirliklerine her daim hazır olduklarını belirtti.

Başkan Savran ile bir süre görüşen Rektör Aktekin ziyaret sonunda Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yayınlanan Hacı Bektaş-ı Veli'nin "Makâlât" ile Hâfız-ı Şirâzî’nın “Hâfız Divanı” kitaplarını hediye etti.