Ali Dirikoç Bulvarı üzerinde, geleneksel şehir mimarisi, taş malzeme ve modern sistemlerle donatılacak Nevşehir Külliyesi´nde inşaat çalışmalarının kaba bölümünün bu yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, çalışmaları daha yakından takip etmek amacıyla Nevşehir Külliyesi yanında çalışma ofisi oluşturdu. .

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı açıklamada, yaklaşık 16 bin metrekarelik kapalı ve avlu alanı bulunan Nevşehir Külliyesi´nde,  yaklaşık 7 bin kişinin ibadet edebileceği  cami ile 3 kattan oluşacak ve içerisinde Gasilhane, Gusülhane, Morg, Kadın ve Erkek Taziye Evi, Konferans salonu, Kütüphane ve dini eğitimlerin gerçekleştirileceği çeşitli ünitelerinde bulunacağı sosyal donatıların bulunacağını söyledi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,  Külliye çevresinde ayrıca geniş bir alanda otopark alanının yer alacağını belirterek, Külliye kaba inşaatının bu yılsonuna kadar tamamlamayı planladıklarını ifade etti.

Ünver, Külliye etrafında yaklaşık 52 bin metrekarelik bir alanda da  şehir meydanı  oluşturulacağını söyledi. Haber: Selma İVEN

/images/haberler/resimler/2015-8/13/1057376402682.jpg/images/haberler/resimler/2015-8/13/1058063122628.jpg