Derinkuyu’da Cumhuriyetin 98. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 28 Ekim günü saat 13.00’da Kaymakam Muhammed Yılmaz ve Belediye Başkanı Bülent Aksoy’un Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve bayrağın göndere çekilmesiyle ilk resmi tören sona erdi.

29 Ekim günü program Kaymakam Muhammed Yılmaz’ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Akabinde protokol ve vatandaşların katılımıyla araç kortejiyle beraber Hükümet Konağı önünden ilçe stadyumundaki tören alanına yürüyerek geçildi. Tören alanında Kaymakamı Muhammed Yılmaz tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Şiirlerin okunmasından sonra ilçede Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla okullar arasında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Gökbörü Okçuluk Kulübünün yaptığı ok atışı gösterisi törende bulunan vatandaşlar tarafından ilgi ile izlendi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yapılan kutlama programına Kaymakamı Muhammed Yılmaz, Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, Cumhuriyet Savcısı Ümit İşbiçer, şehit ve gazi aileleri, siyasi parti temsilcileri, il genel meclis üyeleri, ilçe protokolü, sivil toplum örgütü temsilcileri, dernek ve oda başkanları, muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.