Öğrenciler 2022 yılının İlk dönemini bugün tamamlayarak ara tatile girecek.

Öğretmen, idareciler, servis işleri yapanlar, özel taşımacılık yapan velilerin tatilde dinlemeleri haklı.

Nasıl değerlendirilir, kimimiz evde dinleneceğiz, kimimiz ana baba ocağına gideceğiz, bazılarında ise bizim gibi rutin hayatta koşuşturmaca yapacaklar...

Tatiller güvenli olduğu kadarıyla birazda pahalı oluyor, Erciyes kayak otelleri günü birlik ailecek gidelim desek hadi altından kalkmak kolay diyelim.

Bursa Uludağ, Erzurum, Bolu dağ tesisleri, ya da Kızılcahamam tesisleri bizim bütçemizi aşar diyor bazı arkadaşlarım.

Emeklilikte hayatı devam ettirmek inanan kolay değil, torunları, akrabaları Telefonla canlı görüntülü arayarak konuşup hasret gideriyoruz.

Birde covitten kalabalık ortamda tedirginliği ekleyiniz, Allah'ım bir an evvel bu hastalık illetinden hem ülkemizi, hem de insanlığı kurtarsın.

Aşılanma olayı epeyce arttı, yerli aşı Turkovac çıktı, emeği geçenleri kutlarız.

Ülke gündeminde olan özel ve resmi kurumlarda ki, Eğitim ve sağlık sektöründe faaliyet gösteren Herkese teşekkürler, Lakin işini eksik yapanları da bu tatil döneminde rehberlik edelim diyen bazı emekli öğretmenlerimiz ve yaşlıların isteklerine cevap vermeliyiz...

Tamamını yazmayacağım Lakin, bazı önerisi olanlar var, onların sesini duyalım lütfen:

1- Özel hastane ücretleri neden pahalı, kim bunları düzenleyecek, devletin her imkanı var Suriyeli, İranlı v.b yabancı devlet hastanesi kalabalık yapıyor diye, özel klinikleri ve hastaneleri tedavi amaçlı gidenler katkı payının fazlalığından şikayetçiler.

2- Bazı özel kolejler, resmi kreşlerin kalabalık mevcutlu olmalarından ya, yetkililerden çözüm talepleri varmış, beslenme saatleri iyi lakin hijyenik değil bazı komşular dertlendiler, yardımcı görevlilerden, yemeklerinden ve drama, eğlence saatlerinin eğitimlerinden dertliler...

3-Bazı atanamayan beden eğitimi, müzik, tarih, kimya, sınıf öğretmenliği mezunları çok genç var, okullarda eğitim yapmak isteyenler hala bekliyorlar, sayın vekillerimiz ve siyasilerimiz e buradan köşe yazımla ben duyuracağım sözünü verdim, inşallah seçimler yaklaşıyor, önerilerimiz bakanlıklara il teşkilatları duyurmuş ama sayı az veriliyor diyorlar, genç çocuklar Yuva kurup evlenecekler!

Başka konularda çok ama, fazlası sıkar dediler bu kadarı yeterli...

Bu arada servis işleri ve mazot zamları neden durmadan piyasaya zam yapılıyor diyorlar, dertliler...

Kazasız belasız, Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. sağlıklı dinç olmak için çok çok, gayret göstermeliyiz...

Üniversitemiz yurtları her türlü imkanı sağlıyor devletimizin emeği geçenlerini, görevlerini İyi yapanları kutluyorum...

Önerim Sigara ve bağımlılıklar konusunda konferans veriyoruz, tiryakilerin çok olduğunu gözlemliyoruz, gönüllü çalışıyoruz, genç kardeşlerimizin bağımlılıklardan kurtarmaktır hedefimiz, gayemiz, ama alo 171 hattı görevlileri, STK kuruluşlarımız gayret gösteriyoruz.

Fahri çalışan gazeteciler ve gönüllülerimiz çok, ama Yerel yönetimlerinin bize daha çok maddi ve manevi desteklerinin artmasını talep Ediyoruz...

Projeleri yapıyor danışmanlarımız.

Yetkililerimiz sesimize daha çok desteklerinize bekliyoruz.

Ne deyim dinlen sonra sağlam bir şekilde Yeni öğretim yılının İkinci dönemine dinç geliniz meslektaşlarımız, özel okul yönetimleri belki bana kızacak bazıları ama yapıcı eleştiriler iyi olmaz mı?

Bu kirlenmiş dünyayı yaşanılır kılan nedir bilir misin?

'İncinsen de incitme.’ diyen Hacı Bektaş Veli,

‘Yaradılanı sev, yaradandan ötürü.’ diyen Yunus'u,

‘Dili, dini, rengi ne olursa olsun iyiler iyidir.’ diyen Hacı Bektaş Veli'si,

‘Ne mutlu eğri zamanda doğru yerde durabilene’ diyen Pir Sultan Abdal'ı,

‘Beni hor görme gardaşım, sen altınsın da ben tunç muyum?’ diyen Veysel'i,

‘Kötü insanların türküleri yoktur.’ diyen Neşet Ertaş'ı,

‘Bütün aşklardan yücedir, insanın insanı sevmesi.’ diyen Mahsuni'si,

‘Çiçek gibi insanların kalbini kırdınız, bahçeleriniz bahar görmesin.’ diyen Ahmed Arif'i,

‘Dağlar, insanlar ve hatta ölüm bile yorulduysa, şimdi en güzel şiir barıştır.’ diyen Yaşar Kemal'i var.

Yani bu kadim topraklarda kin ve nefret yeşermez.

Her şeye rağmen sevgi yeşerecektir...

Kardeşçe,

El ele verelim kenetlenelim, Bir olalım diri olalım.

Türkiye Sigarayla Savaş derneği kurucu başkanı arkadaşlarımız adına ve Türkiye Yeşilay cemiyeti Nevşehir şubesi İlk temsilcisiyim, Yedam da bazı STK önerileri benim ve gönüllü çalışan dostlarımın çok istekleri var, çekirdekçiler iş merkezindeki, Yeni büromuza sizlerin de gelmesini bekliyoruz.

Cumhurbaşkanımızın kurduğu hükümet sisteminin bakanlıklarının, bağımlılık il kurulları var, komisyonları çok iyi çalışıyor, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığımızın tütün il kurulunda görevlileri ziyaret etmiştik, konuklarım da olmuşlardı, önerilerimizi hala yeterince yetişemiyorlar galiba.

Sigara içme yaşı düştü 9-10 a, lütfen anne ve pazar yerinde hala kapalı mekânda sigara içiliyor diyorlar, kameraların kontrollerini yapalım.

Belediye başkanlarımız bazıları çok titiz ziyaretlerimiz yaptık. Lütfen davet ediniz eğitim verelim. İktidar ve muhalefet il teşkilatlarımız ziyaret etmiş yıllarca önerilerimizi de yapmıştık...

Babalarımız çocuklarımızı İyi kontrol edelim, iyide var, kötüye teşvik edende.

Kirlenmiş ve de kirlenmeye devam eden Dünya'da, tertemiz kalabilen değerli dostlara selâm olsun.