Geçmiş bir yılın değerlendirildiği toplantıda Şube Başkanı Urgenç, ilçelerinde yetkili sendika olan Kozaklı, Avanos, Ürgüp ve Gülşehir ile NEVÜ başkanlarına, ayrıca üye sayısını ciddi oranda artıran Acıgöl ve Derinkuyu başkanlarına ortaya koydukları gayret ve çalışmalarından dolayı, yönetim kuruluna fedakârca verdikleri hizmetlerden dolayı ayrıca sendikaya güven duyarak her zaman destek veren üyelere teşekkür etti.

Başkan Urgenç; “2023 yılı kurumda, ilçede ve ilde Nevşehir şubemizin yetki yılı olacaktır. Türk Eğitim Sen bir meslek örgütlenmesi olmasının yanında aynı zamanda Kuvayı Milliye ruhuyla Müdafa-ı Hukuk Cemiyeti vasıflarını üzerinde taşıyan milli bir STK'dır.

NEVÜ’de en son yönetim kurulu üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Emrah Örgün’ü Sinop Üniversitesine yolcu ettik. Kıymetli hocamıza şehrimize, üniversitemize bilim hayatımıza kattığı değer için teşekkür eder, başarılar dileriz. Hacı Bektaş-ı Veli'nin ‘İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır!’ sözü yaşamımızın temel felsefesi olurken İbn-i Sina'nın ‘Bilim ve sanat itibar görmediği toplumları terk eder’ sözü üzerinde şehrimizin ve yöneticilerimizin tekrar düşünmesi gerekmektedir.” dedi.

Urgenç; “Türk Eğitim Sen, kariyer planlaması ile ilgili olarak en başından beri sınava karşı, kariyer düzenlemesinin tecrübe ve yıla dayalı bir sistem üzerine bina edilmesi gerektiğini savunmaktadır. Sınavsız 10 yıl ve 20 yıl üzerinden değerlendirme yapılması fikrinin patenti Türk Eğitim Sen’e aittir.

Tayini çıkan kıymetli meslektaşlarımıza hayırlı olsun. İlimize verdikleri eğitim ve fedakârca çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. İlimize atanan meslektaşlarımıza da hoş geldiniz diyor, Yarım kalan hayallerimizi birlikte gerçekleştirmek için el birliği ile Nevşehir eğitimine ivme kazandıracağımıza huzurlu bir çalışma ikliminde mutlu bir meslek hayatı yaşayacaklarına inanıyorum.” diye konuştu.

Toplantıda; Uzman ve Başöğretmenlik kariyer planlamasında 10 yıl ve 20 yıl tecrübe ve kıdeme dayalı düzenleme, maaşlara aylık enflasyon farkının ödenmesi, eğitime hazırlık ödeneğinin bir maaşa eşitlenmesi ve tüm eğitim çalışanlarına ödenmesi, öğretmenlere kira ve ulaşım yardımı yapılması, banka promosyonları güncellenmesi, il içi sıra sistemi çalıştırılması ve atamada ilçe emri verilmesi konuları görüşülerek çalışmalar yapılmasına karar verildi.

Yıl içinde yapılacak sosyal ve kültürel aktiviteler belirlenerek pandemi süresince ara verilen aylık konferansların tekrar başlamasına karar verildi. NEVÜ’de akademik ve idari personelin sorunları ve talepleri ele alındı. NEVÜ’de YÖK denetleme kurulu tarafından başlatılan inceleme soruşturma ile ilgili görüş alış verişinde bulunuldu.

Türk Eğitim Sen Genel Merkezi tarafından 2022-2023 yılını kapsayan 4 eylem kararı alındığını belirten Şube Başkanı Urgenç; “Serbest kıyafet eylemi, angarya göreve karşı çıkma eylemi, 2.nöbet eylemi ve servis araçlarıyla ilgili angarya görevleri yerine getirmeme eylemi bu konularla ilgili üyelerimize geniş ve ayrıntılı bilgi aktarımı web sitemiz tesnevsehir.org üzerinden duyurulacaktır.” Şeklinde konuştu.