Törende Cumhuriyetin kurucusu Atatürk ve şehitlerin manevi huzurunda saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı coşkuyla söylendi.

Yeni eğitim öğretim yılının açılışında konuşan Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanı Ali Güven: “2022-2023 Eğitim öğretim yılında sizlerle birlikte olmanın, Türkiye’nin aydınlık geleceği olan çocuklarımızı, gençlerimizi yetiştirecek değerli öğretmenlerimizle ve ülkenin geleceği gençlerimizle birlikteliğin farklı heyecanı ve gururu içindeyiz. Bu duygular içinde Altınyıldız Koleji ailesine bu öğretim yılında katılan öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hoş geldiniz diyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hiç dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar.’ özdeyişini şiar edinen Altınyıldız Eğitim Kurumlarında uygulanan özverili, planlı ve disiplinli ekip çalışmaları 25 yıldır öğrencilerimizi başarıdan başarıya koşturmaktadır.

2022 Üniversite sınavlarında her yıl olduğu gibi Nevşehir’deki tüm birincilikleri Altınyıldız Liseleri kazanmıştır. Türkiye 116, 451, 666, 1096, 1497, 1782, 2045, 2150, 2210.’luğunu ve daha nice dereceleri kazanan öğrencilerimiz gururumuz olmuştur. Altınyıldız Koleji eğitim kadrosu olarak ülkemizin geleceği ve güvencesi öğrencilerimizin yanındayız. 2022-2023 öğretim yılında da bu başarıların gelmesi için hepinizin yanındayız.” dedi.

Altınyıldız Koleji, her yıl kazandığı muhteşem başarılarla kitlesel ve bireysel sonuçlarda Türkiye’nin en başarılı en seçkin liseleri arasında yer alıyor. 2022 LGS sınavlarında Türkiye 1.’si Asyanur Namlı dahil en yüksek puanları alan şampiyon öğrenciler Altınyıldız Fen Lisesini tercih etti. Öğrencilere ödüllerini Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Özkan Kılınç ile Müdür Yardımcıları Aykut Değerlier, Mustafa Küpeli ve Çetin Kurtpınar takdim ederek başarılar diledi.

2022-2023 Eğitim öğretim yılında lise kampüsünde 7. ve 8. sınıflar da dahil oldu. 12. Sınıf öğrencileri 8. sınıf öğrencilerine ‘Hoş geldiniz’ çiçeklerini sunarak birbirlerine başarılar diledi. Ardından 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk dersi Matematik Zümre Başkanı Mesut Şimşek tarafından yapıldı.

Okul yöneticileri yeni öğretim yılının tüm eğitim camiasına, öğretmenlere, öğrencilere ve velilere sağlık, başarı ve huzur getirmesini diledi.