Hazırbulunuşluk sınavında 10. ve 11sınıf öğrencilerinin eksik konularının belirlenmesi ve önlemler dahilinde öğrencilerin özgüvenlerinin artırılması hedefleniyor.

Eğitim öğretim yılının ilk haftasında yapılan sınavla öğrencilerin hangi konularda eksik olduklarının belirlenmesi sağlanıyor.

Eğitim öğretimde yenilikçi bir bakış açısı oluşturmayı hedefleyen sınavda 10. ve 11.sınıf öğrencilerine Türkçe, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, İngilizce, Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak dersleri ile alakalı toplam 130 soru soruldu.

Sınavda 10. ve 11.sınıf öğrencilerine Türkçe, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, İngilizce, Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak dersleri ile alakalı toplam 130 soru soruldu.

Hazırbulunuşluk sınavı Altınyıldız Fen ve Anadolu Lisesi Müdürlüğünün lise öğrencilerinin seviyelerini ölçmek için yaptığı sınavdır. Öğrencilerin eksik öğrendiği konuların belirlenmesi ve bu konuların telafilerinin gerçekleştirilmesi amacı ile yapılan bu sınavda öğrencilerin özgüvenlerinin arttırılması amaçlanıyor.

Hazırbulunuşluk sınavı ile öğretmenlerin eğitim sürecini daha sağlıklı bir şekilde planlaması da sağlanarak öğrencilerin eksik konuları öğrenmesi daha kolay bir hal alıyor.

Öğretmenler, bu sınavın sonucuna göre öğrenme düzeylerini öğrenci, veli ve altyapı özelliklerine göre dikkate alarak gerçekleştirecek.

Altınyıldız Koleji, öğretmenlerin öğrencilerin eksiklerini daha iyi bir şekilde görerek öğrencilerin seviyelerinin yükseltilmesinin amaçlandığı hazırbulunuşluk sınavının hayırlı olması temennisinde bulundu.