Cumhuriyetin 97.yılı Altınyıldız Kreş ve Anaokulunda törenlerle kutlandı.

Cumhuriyetin 97. Yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladıklarını belirten Altınyıldız kreş ve Anaokulundan yapılan açıklamada, “Atatürk, Cumhuriyet, Bayrak ve kahramanlık marşlarıyla güne başlayan öğrenciler, Azerbaycanlı kardeşlerimize selam gönderdiler.

Türk Bayraklarıyla okul bahçesinde yürüyüş yaparak şehitlerimizi andılar. Düzenlenen programda Cumhuriyet çoşkusu ve Atatürk sevgisini yürekten yaşadılar.” denildi.

Okullarında hakiki bayram yaşadıkları aktaran Altınyıldız Kreş ve Anaokulu yetkilileri yaptıkları açıklamada Arif Nihat Asya’ya ait Bayrak şiirine de yer vererek şu ifadeleri kullandı:

“Altınyıldız Kreş ve Anaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan “Bayrak ve Atatürk” temalı etkinliklerle okul koridorları ve panoları süslendi.

Cumhuriyet çocuklarıyız. Biziz bayram, bayram yapan çocuklar yarınlarda başarı barış sevgiyle süslendi panolar, öğrenildi şiirler ayrı bir heyecanla coşkuyla bayram bizim için.

Vatan, bayrak.

Okurken şiirimizi yüreğimizde özgür güvercinler kanat çırpıyor gökyüzüne

Ay yıldız gökyüzü aydınlanıyor

Türkiye’m aydınlanıyor.

Şehitlerimizin ruhu Ay yıldızla gökyüzünden şanlı bayrağımızı dalgalandırıyor.

Sen hep yaşa sen hep hep dalgalan!

“Ey Mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü

Kız kardeşimin gelinliği, şehidimizin son örtüsü

Işık ışık, dalga dalga bayrağım

Senin destanını okudum

Senin destanını yazacağım.”

Altınyıldız Kreş ve Anaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan “Bayrak ve Atatürk” temalı etkinliklerle okul koridorları ve panoları süslendi. Okulumuzda hakiki bayram yaşandı. Türk yıldızları sınıfımız tarafından “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” kutlaması düzenlendi.  Altınyıldızlı çocuklarımız coşkuyla bayramı kutladı. Çocuklarda vatan, millet, bayrak ve Atatürk Sevgisi ve bilinci uyandırmak için etkinliklerimiz devam ediyor.

Altınyıldız Kreş ve Anaokulu ailesi adına tüm milletimizin “29 Ekim Cumhuriyet Bayramını” kutluyoruz.”