Yapılan açıklama şu şekilde: “Altınyıldız Anaokunda Robotik Kodlama dersi uygulamaları öğrencilerimizin ufkunu geliştiriyor.

Minik Kalpler sınıfı uzay roketinin nasıl uçabildiğini havanın itme kuvvetinin roketlerin hareket etmesini sağlayan bir sistem olduğunu yaptıkları eğlenceli deneyle gözlemleyerek öğrendiler.

Her hafta yeni projeleri hayata geçiren geleceğin Uzay Bilimcilerini selamlıyoruz.

Geleceğe Robotik ve Kodlama Eğitimiyle Hazırlanıyoruz

Nevşehir Özel Altınyıldız Anaokulu alanında uzman eğitimcilerimiz ile kodlama ve robotik dersleri anaokulu öğrencilerine erken yaşta tanıştırmayı amaçlamaktadır.

Okul öncesi çocuklarımıza özel hazırlanmış eğlenerek öğrenme ilkesi gözetilerek oyun destekli robotik kodlama eğitimi ile çocuklar hayallerini kurdukları sevimli robotlar tasarlayabilecekler. Kendi hayal ettikleri robot figürlerini tasarlarken bilişim dünyasının dili olan kodlama yapmayı öğrenecekler. Altınyıldızlı öğrenciler robotik ve kodlama eğitimi ile birlikte teknolojiyi üreten bireyler olacaklar.

Bu ders ile çocuklarımızın aritmetik ve problem becerisi geliştirme, çok boyutlu düşünme, görsel algı, matematik ve zekâ düzeyinin gelişmesinde olumlu etkiler sağlama bilincini erken yaşta kazanmalarını hedeflemekteyiz.

Robotik ve Kodlama eğitimi derslerimiz Anaokulumuzun bütün sınıflarında devam ederken, öğrencilerimiz komut vererek, parmak izi ve kimlik tanımlama çalışmaları yapmaktadır.”