Altınyıldız’da çocukların daha ilkokul sıralarında yazarlarla tanışıp üretken birer birey olmalarını sağlamak amacıyla her sene kitap şenlikleri düzenliyor. Bu şenliklerde öğrencilerin düzeyine uygun kitap yazan yazarlarla tanışmaları sağlanıyor.

Etkinlik kapsamında öğrenciler, okuma serüvenlerine sonsuz ufuklar açacak yazarlarla buluşuyor. Öğrenciler, kitaplarını okuyup eserleri üzerine inceleme yaptıkları yazarlarla sohbet etme şansı yakalarken okulda açılan stantlardan da kütüphaneleri için kitap seçme fırsatı yakalıyor.

Okuma becerisinin hayatın bütün aşamalarına yayılan bir alışkanlık haline gelmesi ve kitap okuma bilincinin yerleşmesi için yıl boyunca desteklenen ve okumaya yönlendirilen öğrenciler, gelenekselleşmiş olan kitap şenliği ile kitapların zengin ve renkli dünyasıyla iç içe olup, kitaplarını okudukları yazarlarla bir araya geliyorlar.

7 yazarın katılımıyla 13.sünü düzenlenecek olan geleneksel kitap şenliği etkinlikleri 4-11 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

13.Geleneksel kitap şenliği öğrencilerin sosyal ve kişisel gelişimleri için faydalı olacağını belirten Altınyıldız İlköğretim Kurumu Müdür Yardımcısı Ahmet Ünal, şenliğe katılacak yazarlara, şenliğin hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlere, personellere, kitap okuma komisyonuna, okul aile birliğine ve okul yönetim kuruluna teşekkür etti.