Altınyıldız İlköğretim Kurum Müdürü Mehmet Eravcı yaptığı açıklamada; “Eğitim öğretim için hazırlıkların tamamlandığı kurumumuzda öğrencilerin; spor, sanat ve kültür alanındaki yeteneklerini geliştiren atölye çalışmaları ile temel becerilerini kuvvetlendiren beceri derslerinin de ağırlıkta olduğu Finlandiya eğitim modelini kurumumuzda hayata geçirdik. Kendi eğitim sistemimize entegre ettiğimiz bu yeni eğitim modelimiz çocukların sosyal ve akademik gelişmesine katkı sağlayan atölye çalışmaları ile temel becerilerini geliştirme fırsatı buldukları, kendilerini ifade edebildikleri, özgüveni yüksek ve ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli insanlar yetişmesine katkı sağlaması adına büyük önem taşımaktadır. Bu sistemde çocukların okula daha mutlu gelecekleri ve hayatı okulda öğrenecekleri bir program ile gelişmiş fiziki imkânlar sunmayı planlamaktayız.

Öğrencilerimizin seçmeli derslerine olan ilgileri yadsınamaz bir gerçektir. 1. Sınıftan 8. sınıfa kadar kendi seçtikleri dersleri içerisinde yeterli materyallerin bulunduğu donanımlı sınıflarda gerçekleştiriyor olmaları öğrencilerin öğrenilen bilgileri istendik şekilde davranışa dönüştürmelerine olanak sağlamaktadır. Hedeflediğimiz modelde ilkokul 1. sınıfa başlayan öğrencinin de İngilizce eğitimi tamamıyla dili kullanma becerisine yönelik bir sistemdir. Bu sistem ile 6. sınıfın sonunda iyi düzeyde İngilizce konuşan, okuyan ve yazan öğrenciler hedeflenmektedir.” dedi.

Ayrıca 2022 LGS yerleştirme sonuçlarına da değinen Eravcı; “Nevşehir’in tek Türkiye birincisi Asyanur Namlı ve 72 Fen Lisesi, 26 Anadolu Lisesi ve 3 Sosyal Bilimler Lisesine yerleşen öğrencilerimizi de tekrar tebrik ediyor, eğitim hayatları boyunca başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Altınyıldız İlköğretim Kurumundan yapılan açıklamada da; “Çağdaş ve evrensel ilkeleri benimsemiş Türk toplumu olarak, gelişmiş ve ileri ülkeler arasında yer almanın en temel koşulu, eğitimin kalitesini yükseltmek olmanın bilinciyle ve Türkiye Cumhuriyeti'nin aydınlık ve mutlu geleceği için öğrencilerimizin kendi becerilerini ve ilgilerini de dikkate alarak doğru yönlendirmeye çalışıp aklın ve bilimin ışığında Türkiye’nin geleceğini yetiştiriyoruz.” ifadelerine yer verildi.