Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri 2021-2022 eğitim öğretim yılı içerisinde takım olarak katıldığı müsabakalarda 8 farklı branşta toplamda 44 kupa ile büyük bir başarıya imza attı.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu beden eğitimi zümresi yaptıkları açıklamada; “Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak 2021-2022 eğitim öğretim yılında büyük başarılara imza attık. Çok verimli geçen bu yılın ardından gelecek yılın da daha verimli geçmesi için elimizden geleni fazlasıyla yapacağız. Bize bu gururu tattıran öğrencilerimize ve onların destekçisi velilerimize çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

YÜZME TURNUVASI

Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen okul sporları yüzme İl birinciliği turnuvalarında madalya ve kupaları topladı. Takım halinde 2 il birinciliği kupası kaldıran Altınyıldızlılar bireysel olarak 11 il birinciliği, 7 il ikinciliği, 5 il üçüncülüğü ve 2 il dördüncülüğü madalyalarını kazandı.

Altınyınyıldız İlköğretim Kurumu yüzme takımları yıldız erkekler serbest stil bayrak yarışı il birincisi, yıldız erkekler karışık stil bayrak yarışı il birincisi oldu.

Öğrencilerden Yiğit Kızılöz 50 metre kurbağalama il birincisi - 50 metre kelebek il birincisi - 100 metre kurbağalama il birincisi - 50 metre serbest il birincisi, Emin Elmacı 50 metre kurbağalama il birincisi -  100 metre sırt üstü il birincisi - 50 metre sırt üstü il üçüncüsü - 50 metre serbest il ikincisi, Barış Ersoy 50 metre kurbağalama il birincisi - 100 metre kurbağalama il birincisi - 200 metre kurbağalama il üçüncüsü, Abdullah Efe Kahraman 50 metre serbest il birincisi - 50 metre sırt üstü il ikincisi - 100 metre serbest il ikincisi, Gülşen Baş 50 metre kurbağalama il birincisi - 100 metre serbest il üçüncüsü,  Emir Alp Kamber 50 metre sırt üstü il birincisi - 50 metre serbest il ikincisi, Berra Çeltik 50 metre kurbağalama il ikincisi - 50 metre serbest il üçüncüsü, Doğukan Karacaoğlu 100 metre serbest il ikincisi - 50 metre kelebek il ikincisi - 50 metre sırt üstü il üçüncüsü, Eyüp Kağan Saygın 50 metre serbest il dördüncüsü - 50 metre sırt üstü il dördüncüsü oldu.

KÜÇÜK ERKEKLER FUTBOL TURNUVASI

Altınyıldız İlköğretim Kurumu küçük erkek futbol takımı, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün 2021-2022 okul sporları faaliyetleri programında yer alan küçük erkekler futbol il birinciliği müsabakalarında son iki haftada oynadığı maçlar sonuncunda il üçüncülüğü kupasını kaldırdı.

YILDIZ ERKEKLER VOLEYBOL TURNUVASI

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün 2021-2022 okul sporları faaliyetleri programında yer alan yıldız erkekler voleybol turnuvalarında Altınyıldızlı filenin efeleri il ikincisi oldu.

YILDIZ KIZLAR FUTBOL TURNUVASI

Altınyıldız İlköğretim Kurumu yıldız kız futbol takımı, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün 2021-2022 okul sporları faaliyetleri programında yer alan yıldız kızlar futbol il birinciliği müsabakalarında Nevşehir şampiyonu oldu.

YILDIZ KIZLAR VOLEYBOL TAKIMI

Altınyıldız İlköğretim Kurumu yıldız kızlar voleybol takımı, 2021-2022 eğitim öğretim yılı okul sporları müsabakalarında rakiplerini yenerek Nevşehir şampiyonu oldu.

KÜÇÜK KIZLAR VOLEYBOL TURNUVASI

Altınyıldız İlköğretim Kurumu kulüpler küçük kızlar voleybol takımı, 2021-2022 eğitim öğretim yılı müsabakalarında rakiplerini yenerek Nevşehir şampiyonu oldu.

YILDIZ ERKEKLER BASKETBOL TURNUVASI

Altınyıldız İlköğretim Kurumu yıldız erkekler basketbol takımı tüm maçlarını kazanarak Nevşehir birincisi oldu.

YILDIZ KIZLAR BASKETBOL TURNUVASI

Altınyıldız İlköğretim Kurumu yıldız kız basketbol takımı ise Nevşehir ikincisi oldu.

MİNİKLER KARATE

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün il geneli düzenlemiş olduğu okullar arası Karate Minikler B Kategorisinde Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencilerinden Mehmet Kağan Ata il birincisi, Hamit Berke Ün ise il dördüncüsü oldu.

KAYAK YARIŞMASI

Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri Zeynep Alak, Ahmet Agah Kartal, Zeynep Ada Kaçin, Eda Karaşahin,  Kaan Tekin ve Hayat Er Ürgüp Kaymakamlığı desteğiyle Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen kayak il birinciliği yarışmasında dereceleri topladı.

Zeynep Alak U14 kızlar kategorisinde il üçüncüsü, Ahmet Agah Kartal U12 erkekler kategorisinde il dördüncüsü, Zeynep Ada Kaçin U12 kızlar kategorisinde il ikincisi, Eda Karaşahin U12 kızlar kategorisinde il üçüncüsü, Kaan Tekin U12 erkekler kategorisinde il ikincisİ ve Hayat Er U10 kızlar kategorisinde il ikincisi oldu.

TEKVANDO

Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri Okul Sporları Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği okullar arası Taekwondo turnuvasında bir Nevşehir ikinciliği ve bir Nevşehir üçüncülüğü elde etti.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencilerinden Namık Irmak yıldızlar 49 kiloda il ikincisi, Habip Talha Özcan ise küçükler 33 kiloda il üçüncüsü oldu ve grup müsabakalarında Nevşehir’i temsil edecek.

KÜÇÜK KIZ BASKETBOL

Altınyıldız İlköğretim Kurumu küçük kız basketbol takımı Niğde’de yapılan grup müsabakalarında bölge şampiyonu oldu.

VOLEYBOL TURNUVASI

Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri Okul Sporları Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği okullar arası küçük erkekler voleybol turnuvasında son maçlarını 2-0 net skorla kazanarak şampiyon oldu.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri küçük kızlar voleybol turnuvasında da tüm maçlarını 2-0 net skorla kazanarak şampiyon oldu.

MASA TENİSİ TURNUVASI

Altınyıldız İlköğretim Kurumu yıldız erkekler masa tenisi takımı tüm maçlarını kazanarak il şampiyonu oldu.

FUTSAL TURNUVASI

Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri Okul Sporları Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği okullar arası yıldız erkekler futsal turnuvasında tüm maçlarını kazanarak şampiyon oldu.

ARTİSTİK CİMNASTİK

Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri Okul Sporları Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği okullar arası minik kızlar artistik cimnastik turnuvasında Zeynep Berin Doğan, Göksu Zengin ile İrem Naz Malkoç’tan oluşan Altınyıldız A Takımı ve Öykü Özlü, Zeynep Nurlu ile Elifsu Öncül’den oluşan Altınyıldız B Takımı şampiyon oldu.

Minik B ferdi başarılarda Ezgi Varol il ikincisi, Neva Başbuğ il üçüncüsü oldu.

Öğrencilerden Deniz Zengin, Ece Doğan, Zeynep Nurlu, Ervanur Turan, Hayat Er, Pelin Turgut ve Yağmur Ada Akifoğlu da madalya almaya hak kazandı.

BASKETBOL TURNUVASI

Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri Okul Sporları Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği okullar arası küçük erkekler basketbol turnuvasında tüm maçlarını kazanarak şampiyon oldu. Okullarına döndüklerinde büyük bir sevinç ve coşkuyla karşılanan basketbolcular kupalarını mutlulukla kaldırdı.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri okullar arası küçük kızlar basketbol turnuvasında da tüm maçlarını kazanarak şampiyon oldu. Okullarına döndüklerinde büyük bir sevinç ve coşkuyla karşılanan basketbolcular kupalarını mutlulukla kaldırdı.

VOLEYBOL KULÜPLER

Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri düzenlenen voleybol turnuvalarında kulüplü midi kızlar kategorisinde Midi A takımı il birincisi oldu. Midi B takımı ise il üçüncüsü oldu.

MASA TENİSİ

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu faaliyet programı kapsamında 6 Nisan Dünya Masa Tenisi Günü sebebiyle Nevşehir’de düzenlenen masa tenisi turnuvalarında bireysel olarak yarışan Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri Nevşehir derecelerini kazandı. Turnuva sonucunda küçük erkekler kategorisinde Bora Işıktaş il birincisi, Taha Bartu Eravcı il ikincisi, yıldız erkekler kategorisinde Utku Dündar il birincisi, Ahmet Alptuğ Özgür il ikincisi, Mustafa Gökberk Özer il üçüncüsü oldu.

MASA TENİSİ TURNUVASI 23 NİSAN

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu faaliyet programı kapsamında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Nevşehir’de düzenlenen masa tenisi turnuvalarında bireysel olarak yarışan Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri Nevşehir derecelerini kazandı. Turnuva sonucunda küçük kızlar kategorisinde Beyza Çınar il üçümcüsü, İpek Türker il dördüncüsü, küçük erkekler kategorisinde Bora Işıktaş il birincisi, Ömer Utku Gümüşay il ikincisi, Taha Bartu Eravcı il üçüncüsü, Kerem Demirden il dördüncüsü, yıldız erkekler kategorisinde Abdullah Utku Dündar il birincisi, Mustafa Gökberk Özer il ikincisi, Arda Erdoğan il üçüncüsü, Ozan Baktı il dördüncüsü olurken Sevgi Tuana Ekici ve İnci Yılmaz turnuvanın en değerli öğrencileri seçildi.

KULÜPLÜ VOLEYBOL TURNUVASI

Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri kulüplü voleybolda il birincisi olarak Kırşehir ve Çorum maçlarını galibiyetle tamamlayarak final maçı sonucunda grup ikincisi oldu.

FUTBOL TURNUVASI 23 NİSAN

Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri tüm maçlarını galibiyetle tamamlayarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Futbol Turnuvasında şampiyon oldu.

MASA TENİSİ

Küçükler masa tenisi turnuvasında Mehmet Ömer Yıldırım, Ömer Utku Gümüşay, Kerem Demirden ve Hüseyin Ata Çetinkaya’dan oluşan küçük erkekler takımı il birincisi olurken Beyza Çınar, İpek Türker ve Sevgi Tuana Ekici oluşan küçük kızlar takımı il üçüncüsü oldu.

YÜZME

Türkiye Yüzme Federasyonu 11-12 yaş Ulusal Gelişim Program Ligi grup müsabakalarında Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri Berra Çeltik ve Yiğit Kızılöz 4 farklı stilde barajlarını geçerek Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

MİNİKLER BASKETBOL

Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri Okul Sporları Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği okullar arası minik kızlar ve minik erkekler basketbol turnuvasında tüm maçlarını kazanarak şampiyon oldu. Okullarına büyük bir sevinçle dönen basketbolcular kupalarını mutlulukla kaldırdı.

FUTSAL KÜÇÜK KIZ

Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri Okul Sporları Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği okullar arası küçük kızlar futsal turnuvasında il ikincisi oldu.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri ayrıca basketbol turnuvası kulüpler U10 erkekler il birincisi, basketbol turnuvası kulüpler U10 erkekler B takımı il ikincisi, basketbol turnuvası kulüpler u10 kızlar il birincisi, basketbol turnuvası kulüpler U12 erkekler il birincisi, basketbol turnuvası kulüpler U12 erkekler B takımı il ikincisi, basketbol turnuvası kulüpler U12 kızlar il birincisi oldu.

Öğrencileri tebrik eden Altınyıldız İlköğretim Kurumu idarecileri, öğretmenlere, antrenörler Mustafa Yarılı, Sevde Yelizcan Beşer, Şerife Şahin, Rahmi Özdemir, Hülya Ulus ve velilere teşekkür edip başarılarının devamını diledi.