Altınyıldız İlköğretim Kurumu, TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına en çok başvuru yapan okul oldu.

En fazla proje başvurusu yapan okullardan Nevşehir Özel Altınyıldız Ortaokulu 126 proje ile birinci, Kayseri Çetin Şen Bilim ve Sanat Merkezi 43 proje ile ikinci, Kayseri Refika Küçükçalık Ortaokulu 24 proje ile üçüncü, Kayseri Özel Bahçeşehir Ortaokulu 20 proje ile dördüncü, Niğde Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi 19 proje ile beşinci, Kayseri Özel Tevfik Kuşoğlu Ortaokulu 18 proje altıncı, Kayseri Özel İstem Koleji Ortaokulu 15 proje ile yedinci, Sivas Bilim ve Sanat Merkezi 15 proje ile sekizinci,  TED Kayseri Koleji Vakfı Özel Ortaokulu 12 proje ile dokuzuncu, Kırşehir Yusuf Demir Bilim ve Sanat Merkezi 12 proje ile onuncu olarak ilk onda yer aldı.

Altınyıldız İlköğretim Kurumuna TÜBİTAK tarafından gönderilen teşekkür, başarı ve katılım belgeleri törenle öğretmen ve öğrencilere takdim edildi.

Ahmet Yiğit Kurt ve Esra Yılmaz tarih dalında, Simay Avcu ve Irmak Bıyıklıoğlu biyoloji dalında Kayseri bölge sergisine davet edildi.

Beren Ecrin Seymen, EFS Yaya Geçidi (Elektronik Fren Sistemli Yaya Geçidi) projesi ile fizik dalında Türkiye finaline kalarak bölge ikincisi oldu.

Biyoloji dalında ise Türkiye finaline kalan Aylin Hanoğlu, İrem Korkmaz ve Selin Ecrin Aras bölge birincisi oldu.