Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri 2021 – 2022 eğitim öğretim yılında Türk Zekâ Vakfı tarafından düzenlenen öğrencilerin düşünme, karar verme, problem çözme becerilerini geliştirmek, yardımlaşma ve takım çalışması alışkanlıkları kazandırma amacıyla Türkiye genelinde faaliyet gösteren devlet okulları ve özel okulların katıldıkları okullar arası zekâ oyunları şampiyonalarına katılarak üstün başarılar sergiledi.

ZEKA OYUNLARI

Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri okullar arası zeka oyunları şampiyonasında Nevşehir birincisi olarak bölge finaline yükseldi.

Yarışmaya katılan öğrenciler; 3. sınıflar Hayat Er, Yusuf Kerem Akıllı ve Amine Vural, 4. sınıflar Çınar İçöz, Mustafa Sacit Uzer ve Ömer Çınar Köse, 5. sınıflar Çınar Doruk Karaca, Doğa Değerlier ve Hilye Gönenç, 6. sınıflar Eymen Önügören, Ela Duru Aras ve Zeynep Eriş, 7. sınıflar İpek Barış, Fuat Altıok ve Berkay Nuray, 8. sınıflar Çağan İçöz, Doruk Aytunç Pehlivan ve Ömer Çetin.

AKIL OYUNLARI

Okullar arası zeka oyunları şampiyonasında birinci basamak eleme sınavını ve ikinci basamak yarı final sınavını geçen Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri Nevşehir birincisi ve bölge ikincisi olarak Türkiye finaline çıktı. Okullar arası zeka oyunları şampiyonasında Türkiye finallerinde takım olarak yarışacak öğrenciler; 6. Sınıflar Eymen Önügören, Ela Duru Aras ve Zeynep Eriş, 7.sınıflar İpek Barış, Fuat Altıok ve Berkay Nuray, 8.sınıflar Çağan İçöz, Doruk Aytunç Pehlivan ve Ömer Çetin.

OYUNCU BEYİNLER

Berkay Nuray Türkiye 1.’si, Çağan İçöz Türkiye 1.’si, Çınar İçöz Türkiye 1.’si, Kıvanç Özgün Türkiye 1.’si, Ömer Çetin Türkiye 7.’si, Doğan Akbaş Türkiye 10.’su, İpek Barış Türkiye 23.’sü, Zeynep Ergin Türkiye 28.’si, Fuat Altıok Türkiye 38.’si, Nejla Aydın Türkiye 63.’sü, Çınar Doruk Karaca Türkiye 74.’sü, Eymen Önügören Türkiye 135.’si ve Ege Küfeciler Türkiye 147.’si.

ZEKA OYUNLARI TAKIMI

İpek Barış, Berkay Nuray ve Fuat Altıok’tan oluşan Altınyıldız İlköğretim Kurumu zeka oyunları takımı Türkiye üçüncüsü oldu.

27. ZEKA OYUNLARI YARIŞMASI (OYUN 2022)

Ömer Çetin, İpek Barış, Berkay Nuray ve Çınar Doruk Karaca yarışma sonucunda yarı finale çıktı.