İAÜ Eğitim Uzmanı, Kariyer Danışmanı ve Psikolog Burak Metin’in semineri öğrenci ve öğretmenlerin yoğun katılımları ile başladı.

Burak Metin, daha önce de Sayısal ve EA Grubu meslek tanıtım seminerinde Altınyıldız Koleji öğrencileriyle bir araya gelip, etkili iletişim kurarak güzel paylaşımlardan tanıdığını, hayatta hedefe yürümede ilkeli bir kurumun öğrencileri ile birlikte olduğu için memnuniyetini belirtip Altınyıldız Koleji’nde her zaman eğitimde disiplin ve başarı odaklı çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

Burak Metin; tüm ebeveynlerin çocuklarının iyilikleri ve hayatta iyi insan olmaları için gereken özveriyi sergilediklerini belirterek, öğrencilerin de başarılı bir eğitim yolculuğunda üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeleri gerektiğini vurguladı. Başarının her ne eylem yaparsak yapalım verimli çalışmadan geçtiğinin altını çizdi.

Verimli ders çalışma tekniklerinin kilit noktalarını vurgulayan Metin, öncelikli olarak bireyin kendini tanımasının çok önemli olduğuna değinerek, bireysel verimli ders çalışma prensibini hayata yerleştirme hakkında bilgiler verdi.

Metin, ayrıca sınav yolculuğuna başlangıçla birlikte sınav stratejilerini tek tek açıklayarak, her öğrencinin kendi kişisel hedeflerini belirlemesini, çalışma programında eksiklerinin üzerine giderek tamamlamanın destekleyici olacağını, kendine özgü öğrenme yöntemleri ile sınav stratejilerini uygulamanın etkilerini açıklayarak seminer boyunca birbirinden kıymetli teknik bilgi ve deneyimlerini aktardı.

Seminerde iki saatlik zaman diliminin su gibi aktığı güzel etkili anlar ve paylaşımlar gerçekleşti. Seminer sonrası merak edilen özel ve genel sorular aydınlatıldı.

Burak Metin, seminer organizasyonunu sağlayan, sürekli iletişim halinde olan Altınyıldız Koleji Liseleri Müdürüne teşekkürlerini iletti. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık servisinin çalışmalarını takdir ederek her çalışmanın öğrencilerin yetişmesine katkı sağlayarak etkili olmalarına teşekkür etti.

Altınyıldız Koleji de bilgi paylaşımları ve öğrencilerin yetişmesine katkı sağladığı için Burak Metin’e teşekkür etti.