Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından öğretmenler adına Zeliha Uğurlu’nun mezuniyet konuşması ile başlayan programda Altınyıldız İlköğretim Kurumu halk oyunları ekibinin gösterisi, modern dans ve Türkiye’m rondu gösterileri izleyenlere sunuldu.

Altınyıldız İlköğretim Kurumundan mezun olan öğrencilerin diplomaları kurum müdürü Mehmet Eravcı tarafından verilirken plaketleri öğretmenleri tarafından verildi. Diploma ve plaketlerini alan 103 altın yürekli öğrenci günün anısına hazırladıkları veda andından sonra büyük bir coşku ile söylenen 10.Yıl Marşı eşliğinde kep atma törenini gerçekleştirdi.

5 Haziran pazar günü yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencisi Asyanur Namlı, resmi olmayan sonuçlara göre tüm soruları doğru yaparak Türkiye 1.’liği elde etti. 1 Yanlış ile Enes Utku ve Melih Biçkes, 2 yanlış ile Semih Uğur ve Doruk Aytunç Pehlivan, 3 yanlış ile Emin Elmacı ve Doğan Akbaş,  4 yanlış ile Arzum Beril Göncü ve Furkan Yerlikaya, 5 yanlış ile Berat Arık ve Ömer Çetin şeklinde devam eden sınav sonuçlarının ardından kurum müdürü Mehmet Eravcı yaptığı açıklamada: “Sınavın ismi değişse de, başarının ismi yine Altınyıldız İlköğretim Kurumu olmuştur. Altınyıldız İlköğretim Kurumu kurulduğu günden bugüne ortaöğretime geçiş sınavlarında 61 Türkiye 1.’liği elde etmiş ve okul puan ortalamaları ile yıllardır Nevşehir 1.’si okul olmuştur. Elde ettiği sınav puan ortalamaları ile akademik olarak, sosyo-kültürel alanlardaki başarıları ve Türkiye’nin en iyi okul kampüslerinden birine sahip olan Altınyıldız Eğitim Kurumları öğrencilerine sunduğu mükemmel öğretim imkânları, sosyal yaşam alanlarıyla ‘aklın ve bilimin ışığında’ Türkiye’nin geleceğini yetiştirmeye devam ediyor ve Nevşehir'in ve Türkiye'nin öncü okulu olmaya devam etmektedir.

103 Öğrencimizi mezun ettiğimiz törenimizde bize hem hüznü hem mutluluğu bir arada yaşatan Türkiye’nin en güzel okullarına yerleşecek olan öğrencilerimize bundan sonraki eğitim öğretim hayatlarında başarılar diliyor, öğrencilerimizin yetişmesinde emeği geçen öğretmenlerimizi, idarecilerimizi ve öğrencilerimize her zaman büyük destek olan öğrenci velilerimizi kutluyoruz.” ifadelerine yer verdi.