Dernek Başkanı Ziya Ağca, “Değerli Nevşehirliler ve sevgili öğrenciler, Genç Nevşehirliler Derneği olarak Ankara’da öğretim gören Nevşehirli öğrencilerimiz için geçen sene başlatmış olduğumuz burs desteğini devam ettiriyor. Ankara’da eğitim görmekte olan bugünümüzün ve geleceğimizin teminatı Nevşehirli gençlerimiz için başlattığımız burs desteği bu yılda sizlerle.

Burs yardımında bulunulacak öğrencilerimizin belirlenmesinde ailesinde vefat edenlerin bulunması, ebeveynlerinin birliktelik durumu, kardeş sayısı ve mevcut durumları (eğitim görmek, evli olmak gibi),maddi durumu, başarı durumu, yurt durumu ve harici burs/kredi sahipliği durumu gibi birçok faktör göz önünde bulundurulmaktadır.

Bu sene toplamda 600’ün üzerinde bir başvuru sayısına ulaştık. Ailemizin üye sayısının artması ve dönemimizin öğrenciler için oluşturduğu zor şartlardan dolayı daha fazla gencimize ulaşabilmek amacıyla burs desteği sağlanacak öğrenci sayısını arttırma kararı aldık. Şu anda 120 öğrencimizi ve böylece seçim işlemimizin yüzde 95’ini netleştirmiş bulunmaktayız.

Önümüzdeki haftalarda hemşehrilerimizden alacağımız yeni desteklerle geriye kalan öğrencilerimize dönüş yapılacaktır. Burs yardımı alacak gençlerimizle iletişime geçilip diğer öğrencilerimize geri dönüş sağlanmayacaktır. Ayrıca burs kazanan öğrencilere kasım ayı içerisinde iki aylık ödemeler hesaplarına yatırıldı.

Nevşehirli gençlerimiz için yalnız değilsiniz sözleriyle çıktığımız bu yolda sevgili kardeşlerimize burs desteği sağlamak isteyen değerli hayırsever iş insanlarımızın ve emekçilerimizin artan sayısının gururu içerisindeyiz. Kendilerine sağladıkları maddi ve manevi desteklerinden dolayı şükranlarımızı sunarız” ifadelerinde bulundu.