Nevşehir Merkez Atatürk İlkokulunda düzenlenen 'İlk Potam, İlk Basketim' programına, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, Okul Müdürü Osman Göktaş, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Proje ile Nevşehir genelinde 18 okula, Acıgöl 15 Temmuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Döner Sermaye Birimi tarafından üretilen 18 takım basketbol potası montajı yapıldı.

Etkinlikte Vali Becel öğrenciler ile birlikte potaya basket atarak açılışı yaptı.

 “TÜM OKULLARIMIZDA BASKETBOL POTALARINI ÖĞRENCİLERLE BULUŞTURACAĞIZ”

Basket potasız okul kalmayacağını belirten Vali Becel, “Bugün Milli Eğitim Bakanlığımız ve Gençlik Spor Bakanlığımız arasında yapılmış olan protokol çerçevesinde ilimizde Atatürk İlköğretim okulunda “potasız okul kalmasın” sloganı ile Acıgöl 15 Temmuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin üretmiş olduğu potaları gençlerimize, çocuklarımıza ve evlatlarımızı buluşturma etkinliğindeyiz. Nevşehir’de belirlenen 53 tane okulumuz var bunun 18 tanesinin potaları tamamlandı. Zaman içerisinde ilçelerimizde ve köylerimizde de potaların sayısı artırılacak ve tüm okullarımızda basketbol potalarını öğrencilerimize buluşturmuş olacağız” dedi.

“AMACIMIZ ÇOCUKLARI SPORLA BULUŞTURMAK”

Çocukların spor yaparak deneyerek, öğrenmesinin çok faydalı olduğunu belirten Vali Becel,” Bu imkanlarla çocuklarımıza buluşturmak onların aslında hem sporla öğrenmesi hem de negatif etkilerden uzak kalması açısından son derece faydalı, çocuklarımıza ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.