Kozaklı MYO Sosyal Hizmetler Programı Bölüm Başkanı ve ders sorumlusu Öğr. Gör. Osman Yanık ile Sosyal Hizmetler Programı Öğr. Gör. Süleyman Topaloloğlu koordinesinde gerçekleştirilen teknik gezide öğrencilere, sosyal hizmet uzmanları ve pedagoglar tarafından Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri hakkında detaylı bilgiler verildi.

Teknik gezi kapsamında, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri biriminde görev yapan sosyal hizmet uzmanları ve pedagoglar tarafından görüşme yapılan ve kayıt alınan görüşme odaları, oyun odası, rapor yazım odası gibi Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri biriminde bulunan fizikî mekânlar ve işleyiş hakkında sunum yapıldı. Sosyal hizmetler programı öğrencilerinin sahada karşılaşabilecekleri muhtemel durumlar ile ilgili örneklerin aktarıldığı sunumda, adli sosyal hizmetler alanının önemine dikkat çekildi. Teknik gezi ve sunum sonrasında Öğr. Gör. Osman Yanık, teknik geziyle ilgili emekleri ve bilgilendirmelerinden dolayı Yozgat Adliyesi Cumhuriyet Savcısı Ayşenur Topsoy ile Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Birimi Müdürü SHU Fuat Başaran, birim görevlileri SHU Cansu Berk ve Pedagog Tuğba Nur Karameşe’ye teşekkürlerini iletti.

Teknik gezi sonrasında Sosyal Hizmetler Programı öğretim elemanları ile öğrenciler, Yozgat Çamlığı Millî Parkı’nda piknik etkinliği düzenledi.