Milli Eğitim Bakanlığınca matematik dersini sevdirmek ve matematikte başarıyı artırmak için başlatılan “Matematik Seferberliği” kapsamında matematik öğretmenlerinin Ders Aletleri Yapım Merkezi tarafından üretilen matematik dersi materyallerini daha etkin kullanabilmeleri amacıyla Milli Eğitim Bakanlığında “Matematik Çalıştayı” düzenlendi.

Çalıştayda İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Dildöken başkanlığında ARGE birimi, matematik öğretmenleri Kasım Vural, Zehra Kafalı, Tuğçe Kabukçu, Mehmet Bükümer ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinden (NEVÜ) Dr. Öğretim Üyesi Derya Özlem Yazlık üretilen materyalleri tanıtıyor.

“Çocuklarımıza nasıl yaparak ve yaşayarak öğretebiliriz, günlük yaşamla bütünleştirebiliriz, çocukların matematiğe olan önyargılarını nasıl bitirebiliriz ve yaşamın her kesiminde aslında matematiği görerek severek ilgi ile öğrenebiliriz?” sorularıyla çıkılan yolda matematik öğretmenleri farklı kazanımlara dair materyaller tasarladı. Tasarlanan materyaller, Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yine öğretmenler tarafından üretildi. Meslek lisesi tarafından üretilecek olan materyaller satışa çıkarılarak tüm illere ulaşmak amaçlanıyor. Ayrıca “Matematik Şehri Nevşehir” projesini tüm Türkiye’de duyurarak Nevşehir’de yapılan başarılı çalışmaları da tanıtmak hedefleniyor.