İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, İlçe Millî Eğitim Müdürleriyle tanışarak ilçelerde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Nevşehir’in eğitim gündemine dair önemli başlıkların ele alındığı toplantıda; Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının aldığı Kovid-19 tedbirlerinin hassasiyetle uygulanması, aşı olmayan öğretmen ve öğrencilerle ilgili çalışmalar, Mesleki Eğitim Merkezleriyle ilgili çalışmalar, temel eğitimde 10.000 okul projesi kapsamında okullarda yapılacak iyileştirmeler, anaokullarının açılması, yapılacak ve yapılmakta olan projeler, devam eden büyük ve küçük onarım işlemleri ile yatırımlar, taşımalı eğitim, yemek hizmetleri ve pansiyonlar, öğrencilerin LGS, YKS ve PYBS hakkında bilinçlendirilmesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanıp yayımlanan kaynak kitap, sınava hazırlık soruları vb. çalışmaların okullarda takip edilmesi konuları üzerinde konuşuldu.

İlçe Millî Eğitim Müdürlerinin görüş ve önerilerini paylaştığı toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, bundan sonraki süreçte yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Nevşehir’de eğitim öğretim faaliyetlerinin koordineli bir şekilde yürütülmesinin öneminden bahseden Polat; “Türkiye’nin marka illerinden biri olan Nevşehir için hep birlikte güzel işler yapacağız.  İlimizin eğitim öğretim faaliyetlerinde kazandığı başarı ivmesini ekip çalışması ve iş birliği ruhuyla hep birlikte daha yukarıya taşıyacağız. Memleketin dağında, ovasında, en uzak noktasında kendi başına açan bir çiçek kalmayıncaya kadar ilköğretim ülkümüz devam edecek. Öğrenci, öğretmen ve velilerimiz için hep birlikte büyük bir özveriyle çalışacağız. İlçe millî eğitim müdürlerimize teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.