Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Nevşehir Şubesi’nin konuğu olan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, ülke genelindeki üniversiteler arasında tercih edilirlik oranlarına bakıldığında NEVÜ’nün yüzde 100’lere yaklaşan dolulukla en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer aldığını söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şubesi tarafından düzenlenen ‘1 Konu, 1 Konuk’ programının bu haftaki konuğu olan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i ziyaretlerinde Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Çiftci, yönetim kurulu ve sendika üyeleri karşıladı.

Türkiye’deki eğitim sistemi, öğretmen yetiştirme ve öğretmen yeterliliklerini geliştirme politikası hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektör Aktekin,  “Üniversiteler öğrencilere sundukları eğitimle birlikte bulundukları şehir başta olmak üzere bölgenin ve ülkenin sahip olduğu değerlerine sahip çıkarak nitelikli bilgi, işgücü ve teknoloji üreten önemli kurumsal lokomotif görevini üstlenmektedir. Biz de bu kapsamda YÖK tarafından  ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler’ arasında 'Doğal ve Kültürel Miras Turizmi' alanında ihtisaslaşan üniversite olarak üniversite-şehir, kamu, sanayi ve sivil toplum kuruluşları arasında ikili iş birliklerine büyük önem veriyor ve çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

Üniversitenin nicel ve nitel olarak gelişimiyle birlikte alanında uzman nitelikli akademik personel sayısını da arttırmaya büyük önem verdiklerini söyleyen Aktekin, “Nevşehir merkezde bulunan yerleşke ile birlikte ilçelerimizde toplam 8 kampüste 10 Fakülte, 9 Meslek Yüksekokulu, 1 Yüksekokul, 4 Enstitü ve 19 Araştırma Merkezi bulunan üniversite olarak, yeni bölüm ve programları açarken alanında uzman nitelikli akademik personel sayımızı da arttırmaya büyük önem veriyoruz.

2022 YKS ile bu sene yüzde 100’lere yaklaşan dolulukla ülkemiz üniversiteleri arasında en çok tercih edilen üniversiteler arasında bir kez daha yerimizi aldık. Yüksek puan almış nitelikli öğrencilerin tercih ettiği bir üniversite olarak bu oran bizlerle birlikte, üniversitemize her anlamıyla gönül veren şehrimiz için de oldukça gurur verici bir oran” diye konuştu.   

Öğrencilerin alan dışı gelişimlerine yönelik faaliyetlerde bulunduklarını da belirten Aktekin,  “Öğrenci merkezli eğitim-öğretim sistemini benimseyen nitelikli akademik kadromuzla birlikte geniş fiziki alt yapısıyla sosyal, kültürel ve sportif imkanlara sahip bir üniversiteyiz.  Öğrencilerimizin eğitimlerinde kedilerini alan dışı olarak geliştirmelerine de büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren 57 öğrenci kulübü ve 12 öğrenci topluluğumuz başta olmak üzere paydaşlarımızla güzel ve başarılı etkinlikler gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

Rektör Aktekin’e ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Çiftci ise, öğrencilerin eğitimlerinin yanı sıra  üniversitede görev yapan tüm akademik ve idari personelin başta özlük hakları olmak üzere talep ve ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik yapmış oldukları  objektif ve yapıcı çalışma ile desteklerinden dolayı Rektör Aktekin ve yönetimine teşekkür etti.