NEVÜ’de yetkili sendika belirleme toplantısı yapıldı. Türk Eğitim Sen geçen yıl 15 Mayıs’a göre üye sayısını 298’den 322’ye yükselterek NEVÜ’de yetkili sendika oldu. Türk Eğitim Sen en yakın sendikal rakibi Eğitim Bir Sen’e 70 fark atarak mutabakat metnine imza attı.

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç yaptığı açıklamada; “Üniversite yönetim kurulumuza, üyelerimize, üniversitenin idari ve akademik personeline başkanımız İbrahim Doğan nezdinde teşekkür ediyorum.  Ayrıca il şube başkan yardımcımız Endüstri Mühendisi Abdullah Çamcı ve il yönetim kurulu üyelerimiz Prof. Dr. Ali Meydan, sekreter Habib İdiz büyüklerime, birim yöneticilerimize diklenmeden dik duruş sergileyerek Türk Eğitim Sen’i yetkili sendika kılarak mücadelemize güç kazandırdıkları için teşekkür ederim. Üniversitenin kuruluşunun 15.yılında NEVÜ’nün kurucu Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç’a idari, akademik ve fiziki yeterliliği tam bir üniversite, başarı grafiği üst seviyelerde bir üniversite temeli atarak şehir üniversite bütünleşmesini sağladığı, kısa sürede kurum kültürü inşası gerçekleşmiş bir üniversiteyi bizlere emanet olarak bıraktığı için teşekkür ediyorum. Üniversitenin kuruluşundan beri emek veren üniversiteyi inşa eden üniversitenin idari ve akademik personeline fedakarca çalışmalarından, NEVÜ'yü Türkiye'de marka bir üniversite haline getirmelerinden dolayı kendilerine şahsım ve sendika olarak hizmeti borç biliyorum.” dedi.

Urgenç; “Türk Eğitim Sen üniversitenin kuruluşundan beri yetkili sendikadır. Bu bir gelenek olmuştur. Türk Eğitim Sen 30 yıllık mücadelesinde vav gibi mütavazi olmasını da haksızlık karşısında elif gibi doğru ve dik durmasını da bilmiştir. Türk Eğitim Sen’in duruşu nettir. Milli birlik ve beraberliği esas alarak devleti ebed müddet ilkesi ile çalışanların haklarını korumayı ve geliştirmeyi, sosyo ekonomik düzeylerini iyileştirmeyi ilke edinen Türk Eğitim Sen Türkiye Cumhuriyetinin kurucu ve kuruluş değerleri ile yol alan milli bir sendikadır. Türk Eğitim Sen ilkelerinden ve duruşundan taviz vermeden mazlumun yanında inandığımız değerler üzerine mücadelesine devam edecektir. Burada yanan ateş milli bir ruhtur. Bunu gelecek kuşaklara aktarmakta bize vazife edilmiştir. Bu açıdan üniversite önemlidir. Türk Eğitim Sen Kuvayı milliyedir.  Bu bayrak dalgalanmaya devam edecektir. Bu bayrakta aziz Türk milleti vardır. Ahlaklı, erdemli, ilkeli sendikacılık yaparak hakkın ve adaletin savunuculuğunu yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.