2023 Eğitim Vizyon Belgesi'nde, kamuoyuna Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarılacağı taahhüdü verildiğini ancak aradan geçen 30 aya rağmen somut bir adım atılmadığını savunan Urgenç, MEB'in ve dolayısıyla hükümetin, ivedilikle Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili süreci tamamlamasını, öğretmenlerin beklentilerini karşılayacak şekilde  teklifin TBMM’ye sunulmasını ve yasalaşmasını talep ettiklerini aktardı.

Urgenç, “Ülkemizin geleceğini inşa eden eğitimin taşıyıcı unsuru olan öğretmenlerin bir meslek kanunundan yoksun bırakılmasının büyük eksiklik olacağını belirterek, “Hükümet, bu eksikliği gidermeli ve mesleğin itibarını hak ettiği ölçüde artıran ve meslektaşlarımızın beklentilerini karşılayan yasal düzenlemeyi eğitimin paydaşlarının da görüşlerini alarak hayata geçirmelidir." dedi.

Urgenç açıklamasında şunları söyledi: “Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılacağı bilgisi 23 Ekim 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen 2023 Eğitim Vizyonu Tanıtım Toplantısı’nda duyurulmuştu. Ancak aradan geçen iki yılı aşkın zamana rağmen henüz bir adım atılmış değil. Verilen sözlerin karşılanmaması, hatta sürece dair tatmin edici bir açıklama dahi yapılmamış olması meslektaşlarımızda büyük bir hayal kırıklığı oluşturmaktadır. Türk Eğitim-Sen olarak, öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artıran ve mesleğin statüsünü sağlam bir zemine kavuşturacak bir meslek kanunu talebimizi yıllardır ortaya koyuyoruz. Bu doğrultuda 23 Ekim 2018’de duyurulan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu desteklediğimizi ifade etmiştik. Ancak bu desteğimizin, devlet memuru olmamız hasebiyle sahip olduğumuz mevcut hak ve kazanımlarımızın baki kalması kaydıyla olacağını da özellikle vurgulamıştık.”