Urgenç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bugün sendikayla iletişim kuran her öğretmen uzman ve başöğretmenlik videoları ile ilgili eleştirilerini dile getirdi. Öncelikle uzman ve başöğretmenliğin sınavla yapılmasına tepki var. Ayrıca videoların monoton bir tarzda olması, bir promterdan okunmasının sıkıcı olduğunu ilettiler. 180 saatlik bir sürenin daha iyi değerlendirilebileceği aşikar.” dedi.

Urgenç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Her öğretmenin bir ders anlatma sistemi olduğu unutulmadan konu başlıkları ve veya sorumlu olunan konular kitap veya PDF formatını bilgisayarına yükleyip kendisi hazırlık yapabilir. MEB en az 10 yıllık mesleki geçmişi bulunan öğretmene uzaktan okuma yapılan bir sistem üzerinden ne eğitimi vermeyi amaçlamaktadır. Ayrıca teknik aksaklıklarda çabası, birçok öğretmen bugün bağlantı kuramadığını ve videoları tekrar baştan izlemek zorunda kaldıklarını iletti. Yine internet bağlantısı ve kotasıyla ilgili problemleri dile getirdiler. Yaz tatilinde internetin olmadığı bölgelerde bulunan öğretmenler çalışma yerlerine dönmek zorunda kalıyorlar.

Yaklaşık 10 aydır okulda öğrencileri ile iletişim halinde eğitim ve öğretimi sürdüren öğretmenler 2 aylık dinlenme esnasında da günlük 4 ders izlese eylülün 5'ine kadar eğitimi ancak tamamlayabilir. Kariyer basamaklarını önemsiyor. Uzman ve başöğretmenliğin çalışma yılı ve tecrübeye dayalı olarak tüm öğretmenlere verilmesi gerektiğini ifade ediyor. MEB'in yanlış sistem üzerine inşa ettiği bu zorlayıcı tavrından vazgeçmesi gerektiğini tekrar yetkililere iletiyoruz. MEB bir an önce bu sistemden vazgeçmelidir. Kariyer basamaklarını yıla, tecrübeye göre sınavsız öğretmenlere vermelidir.”