Ürgüp Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Dr. Harun Çolak, Hayatın Anlamı Kitap Proje Koordinatörü Arzu Güleryüz Maraşlı, yazar Osman Aytekin, Okul Müdürü Rıza Ceylan, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.

Dr. Harun Çolak yazarlık ve  “Yarım Aşklar Ülkesi” isimli romanı üzerine öğrencilere hitap etti.  Yazar Çolak yazarlığa başladığını, daha sonra kendini yeterli görmeyip kitap yazmak için 13 sene beklediğini söyledi. Çolak, “Öyküler yazarken öykü yazmada etkilendiğim isimler oldu. Bu isimlerden birisi de Mehmet Nuri Yardım’dır. “Yarım Aşklar Ülkesi” romanı üzerine düşüncelerini aktaran Çolak,” Ülkemizin kahramanları vardır, Çerkez Hasan, Ömer Halisdemir gibi. Halisdemir vatanı için ölümü göze almış kahramanlarımızdan biridir. “Yarım Aşklar Ülkesi” romanı 15 Temmuzu anlatan bir romandır. Romanın devamı yoktur ve romanın şifrelerini okuyucular bulacaktır. ”dedi.

  Söyleşi sonrası “Hayatın Anlamı Kitap” projesi Koordinatörü Arzu Güleryüz günün anısına plaket verdi. Soru cevap sonrası Dr. Harun Çolak öğrencilere “Yarım Aşklar Ülkesi” isimli kitabını imzaladı.