TKDK’dan yapılan açıklamaya göre, İl Koordinatör Vekili Recai Turan, 2022 yılında bu rakamın da üstünde hibe ödemesi yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Kurulduğu günden bu yana Nevşehir’de 456,4 milyon TL yatırım tutarında 468 projeyi onaylayan TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğü 2021 yılsonuna kadar bu projelerden 458’ine 156.60 Milyon TL hibe ödemesi gerçekleştirmiştir.

Toplamda 468 proje ile Nevşehir iline; 55 süt üretim tesisi, 14 besi çiftliği, 5 kanatlı et üretim tesisi, 1 yumurta tavukçuluğu, 1 süt işleme tesisi, 5 süt toplama merkezi, 3 kesimhane ve kırmızı et işleme tesisi, 10 meyve-sebze paketleme/soğuk hava deposu, 295 bitkisel üretim projesi, 4 arıcılık projesi, 6 zanaatkârlık ve katma değerli ürünler projesi, 62 kırsal turizm konaklama ve restoran tesisi ve 7 yenilenebilir enerji tesisi kazandırılmış olacaktır.

Ayrıca IPARD II Programı 11. Başvuru Çağrı İlanına en geç 2022 Şubat ayının ilk haftası içinde çıkılacağına dair ÖN İLAN tkdk.gov.tr internet sitemizde yayımlanmıştır.  11. Başvuru Çağrı İlanı ile; “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” tedbirinden Bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi işlenmesi ve paketlenmesi, Arıcılık ve arı ürünlerinin işlenmesi ve paketlenmesi, Zanaatkârlık ve katma değerli ürünler, Kırsal turizm, Su ürünleri yetiştiriciliği, Makine Parkları ve Yenilenebilir enerji sektörleri kapsamında proje başvuruları yapılabilecektir.”