Yıllar yıllar sonra, başka illerde bilmem kaçıncısı yapılan kitap fuarının nihayet ilkini gerçekleştirdik.

   Öncelikle bu konuda bizlere verdiği sözü tutarak kitap fuarının ilimizde kurulması sağlayan Nevşehir belediye başkanı Rasim Arı’ya, Fuar katılımcılarına kapılarını açan Forum AVM yöneticilerine, Fuar sorumlularına ve emeği geçen herkese teşekkürü borç bilirim.

       Ayrıca standımıza gelerek bizleri onurlandıran dostlarımıza, arkadaşlarınıza, ziyaretçilerimize ve kitapseverlere de sonsuz teşekkürler.

    Kitaplarla buluşmak için başka illerdeki fuarları takip eden Nevşehirli kitapseverler için bulunmaz bir iki haftaydı.

   Fuar esnasında ziyaretimize gelenlerin çoğunluğunun ilk sorusu; “Fuar beklenen amaca ulaştı mı?” oldu.

   Her şeyden önce ilki yapılan bir fuar için her şeyin dört dörtlük olmasını beklemek tabi ki hayalcilik olur. Bir İstanbul Tüyap, bir Ankara, bir Antalya ya da büyük şehirlerdeki fuarları görenler için elbette ki küçük ölçekteki bu fuar, tatmin edici olmayabilir ama unutmayalım ki bu işin daha çok başındayız. Ayrıca okullarla ve ilçelerle çok daha iyi bir koordinasyon kurulabilirdi, tanıtım ver reklam daha geniş çaplı yapılabilirdi. Tüm bunlar zaman içerisinde telafi edilebilecek küçük eksiklik ya da aksaklıklar. Bunlara takılmamak kanısındayım.

   Sosyal medyanın ne kadar etkili bir araç olduğunu bu fırsatla bir kez daha anlamış olduk. Türkiye’nin her yerinden bizlere ulaşan değerli hemşerilerimizle bu yolla buluşma olanağı da sağladık. Benim açımdan özellikle Ankara’daki Genç Nevşehir Platformu başkanı sevgili kardeşim Ziya Ağca ile tanışmak ve onun aracılığı ile Ankara’daki Nevşehirli hemşerilerimizle kurduğumuz kitap dostluğu her türlü takdirin üzerindedir. 

    “Nevşehirli şair ve yazarlar” olarak fuara katılan arkadaşlarımızla ortak düşüncemiz, böyle bir fuara gerçekten hasretmişiz.

     Beşincisi, onuncusu, ellincisini de yapmak dileğiyle.