TES Gülşehir İlçe başkanı Ümit Kılıç yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “TES Gülşehir ilçe yönetim kurulu olarak mayıs ayında TES’in Gülşehir ilçesinde yetkili sendika olması üzerine şube başkanı Tayfur Urgenç'in çağrısıyla İlçe milli eğitim müdürlüğüne promosyonun güncellemesi ile ilgili dilekçe ile başvuru yapılmıştır.

Gülşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyonun çalışmaları neticesinde Ziraat Bankası ile görüşmeler yapılmış, Ziraat Bankasının verdiği ilk teklif kabul edilmemiş bankaya fesih dilekçesi yazılmıştır.

Gülşehir'de İş Bankası ve Nevşehir'de ki bankalarla görüşmeler yapılmıştır. Yapılan görüşmeler ve teklifler üzerine Gülşehir'de ki tüm çalışanlardan fesih için muvafakatname istenmiştir. Hem muvafakatnamelerde yaşanan sıkıntılar hem de Ziraat Bankası yeni bir teklif yaparak kalan 23 aya 17 ay daha uzatma isteyerek 13 bin 746 TL'yi peşin teklif etmesi üzerinde promosyon anlaşması Ziraat Bankası ile güncellenmiştir.

Bu süreçte eğitim çalışanlarının en yüksek promosyon alması için mücadele veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Çevik'e, şube müdürü Uğur Atabey'e, Mutemet Ahmet Gürlek'e ve ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkililerine, süreçte desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederiz.”