30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen fener alayı Nevşehir Valiliği önünden başladı.

Nevşehir Belediyesi tarafından katılımcılara Türk bayrağının dağıtıldığı ve Nevşehir At ve Köpek Eğitim Merkezi’nde (JAKEM) eğitilen atların katıldığı yürüyüş Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde sona erdi.

Yürüyüşe Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Belediye Başkanı Mehmet Savran, ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Nevşehir Belediyesi tarafından organize edilen konser Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Konserde sahne alan ünlü sanatçı Ahmet Şafak, kendi eserlerini ve kahramanlık türküleri seslendirdi.

Yüzlerce kişinin katılığı konserde vatandaşlar keyifli anlar yaşadı.

Belediye Başkanı Mehmet Savran, konser sonunda Ahmet Şafak’a hediye taktim etti.

Ahmet Şafak da yeniden Nevşehir’e gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek, özel bir günde buluşmanın kendisini ayrıca sevindirdiğini söyledi.

“BİN YIL DAHA BURADAYIZ”

Başkan Savran da yaptığı konuşmada, “26 Ağustos 1071’de Anadolu’nun kapısı Türk milletine açıldığında Sultan Alparslan’ın komutanlığında Anadolu’ya yayıldı. Komutanlarından biri Muşkara bu bölgeyi fetih etti ve ismini de bu bölgeye verdi . Daha sonra Nevşehir’in gururu Damat İbrahim Paşa’nın padişah fermanıyla şehir yaptığı bu şehir, kurtuluş savaşını yaşadı. Sultan Alparslan’ın aldığı toprakları tekrar elimizden almak isteyenlere Alparslan’ın torunları Gazi Mustafa Kemal önderliğinde bir ders daha verdi. Bu vatan bizim dedi bir yere gitmiyoruz. Bin yıldır buradayız. Çocuklarınıza müjdeleyin, nesillerinize müjdeleyin, bin yıl daha buradayız.” dedi.