Adams, beraberindeki heyetle Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan´ı makamında ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzalayan Adams, şeref defterini bir süre inceledikten sonra, Türkiye´de gördüğü bu uygulamanın hoşuna gittiğini, ülkesine döndüğünde kendisinin de yapacağını söyledi.

Vali Ceylan ile Nevşehir ve Kapadokya bölgesi hakkında görüşen Adams, Ceylan´a çeşitli hediyeler verdi. Ceylan da Adams´a çini porselen tabak ile Kapadokya kitabı hediye etti.

 "Brooklyn´e Döndüğümde Türkiye´yi Örnek Alacağım" Valilik çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adams, sadece bölgeyi değil, Türkiye´nin coğrafyası ve insanlarını tanıma adına ziyaretinin anlamlı ve önemli olduğunu belirtti. Brooklyn´e döndüğünde Türkiye´yi örnek alarak yerel yönetimlerde en iyisini yapacağını ifade eden Adams, "Suriyeli mülteciler konusunda Türkiye model ülke.

Suriye mültecilerinin nasıl karşılandığını ve iyi bakıldığını kendi ülkemdeki mültecilere nasıl yardımcı olabileceğimi araştırmam adına bu ziyaret benim için çok değerli.

Türkiye bu anlamda büyük bir başarı kaydetti. Sınırların sadece sınırlardan ibaret olduğunu ve global anlamda nasıl kardeş olduğumuz anlamında bize çok iyi bir ders verdi.

Biz de aynı şekilde ´bunu daha iyi nasıl uygulayabiliriz yapabiliriz´ adına bizim için de çok iyi bir deneyim oldu" diye konuştu.